25 Aralık 2011

MARAŞ KATLİAMININ 33.YILINDA TÜRKİYE


MARAŞ KATLİAMININ 33.YILINDA TÜRKİYE


Maraşta katledilen canları anmaları beklenen Alevi Kuruluşları ve sivil Demokratik kitle örgütlerinin şehre girişine ve Valilik önünde katillerin lanetlenmesine izin verilmedi.


Maraş, Nasıl bir derttirki, unutulsun. Vicdanlardan silinsin.!
Avrupa da yaşayan Aleviler başta olmak üzere, AABK, ABF, HBVKD, gibi gibi Alevi dernek ve kuruluşların öncülüğünde katliamın 33.yılında,anma etkinliğinin bu yıl kincisini düzenlemek üzere Maraş'a giderken Valiliğin aldığı karara istinaden yolda durduruldular. Maraşa gidip şehitlerini ve 33 yıl önce vahşi katliamda yitirdikleri canlarını anmak istemelerine izin verilmedi. Çıkan arbedede üzerlerine gaz bombası atıldığı ve gaz sıkıldığı bildirildi.

Bir kaç gün önceden Maraş'a gelmiş olan Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Hacı Baktaş Kültür Dernekleri başkanı ve yöneticileri ancak K.Maraş Valiliğinin engellemelerine rağmen, Valilik önüne karanfillerini koyarak anmayı yapabildiler.
Bir Alevi Dedesinin kısa ama anlamlı bir konuşma yaptığı anma etkinliği sonlandırılarak, katliamla ilgisi olmayan yer olan Narlıdere ye gittiler. Narlıdere Cemevi önünde yapılan anmada acı henüz tazeliğini koruyordu.. Katliamın yaşandığı tarihte henüz çocuk olanlar ve yakınları gözleri önünde faşistlerce hunharca katledilenler göz yaşlarını tutamayarak; bu gün bile acılarını yaşamalarına izin verilmemesine isyan ettiler.
Demokrasi, İnsan Hakları ve Özgürlüklerden dem vuranlar, acaba Maraş'ta yaşatılan faşist saldırı sonucu yüzlerce hamile kadın, üç yaşında çocuk, yaşlı genç katledilen ve parçalanmış insan bedenlerinden haberleri olmayabilirmi?
Ne dersiniz.?
Yoksa..!

Sözün bittiği yerdeyiz galiba.

Fotoğrafları elinize alıp, parçalanmış çocuk bedenine bir bakın.. İnsanlığınızdan utanırsınız..
Çocuklarınızı ve yakınlarınızın sıcaklığını bir düşünün.. Bu soğuk katledilmiş ve çırılçıplak üst üste yığılmış hitlerin katliamlarını aratmaz vahşeti.

**
Sahi sizleri bu kadar acımasız ve vahşileştiren, kendi hemcinsini zevkle parçalayarak öldürten neden nedir acaba.?
Sizler nereden geldiniz?
Anadolu insanı bu vahşeti yapmaz, yapamaz..!
Buna Vicdanı ve Adalet duygusu müsade etmez çünkü;

Ama bir gerçek ki: Maraş, insanlık varolduğu sürece unutulabilecek sıradan münferit bir olay değildir..
İnsanlık vicdanında Maraş vahşetini unutmayacak.

EvcioğluHaber-25.12.2011

2 yorum:

Yunus Yıldız dedi ki...

Kötülüğü anlat derseler ki; bu kadar anlamlı anlatılamaz. Ancak, bu vahşeti insandan başkası yapamaz. Böylesine vicdanı kanatan yıllar yılı yüreklerden silinmeyen acısıyla insanlık var oldukçada kalacak olan Maraş katliamının katilleri ve sorumluları, katliamı yapanlar ve bunu yaptıranlar, tarihin sayfalarında yamyamlıktan kurtulamayacaklar. Çocuklarının yüzüne baktıklarında, çocuk katilleri utanmıyorlarsa? o çocuklar onların yüzüne bir ağız dolusu tükürmeliler. Belki insana benzemelerinden biraz utanırlar.
Onları tarih yargılayacak."Tarih en büyük yargıçtır."

Başka bir ülkede bir örneği daha varmı dersiniz? Ey insanlar.

Yunus
Ankara

Onur dedi ki...

Maraş.
Maraş bir düzenin utanılacak yüzü. Kimin yada kimlerin yaptığı net bir şekilde ortada iken hala failler aranıyorsa yazıklar olsun size. Bu günde bile, 33 yıl geçmiş olduğu halde akan kan hala tazeleiğini ve sıcaklığını koruyor ve katiller, kimi işadamı kimi günümüzde siyasetçi. Eğer katliamda yakınlarını hunharca cinayete kurban verenler yıl dönümünde dahi gidip o ilde anamıyorsa bu ülkede kardeşlikten veya hepimiz din kardeşiyiz safsatasıyla kandırılmaktan kurtulmalıdır.
Katiller, kimin yakını olursa olsun kim tarafından işlenirse işlensin, Yüce Adaletin ellerinden yakasını kurtaramaması gerektir.
Gerçekten bir kardeşlik yaşamak istiyorsanız, 33 yıl önce cami ve belediye hopörlerinden halkı düşmanlığa ve Allah için savaşa çağıranlar ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle içeride olmalıydı. Ama öyle olmadı, herkes birbirini biliyor olsa gerek. Her dönem isimleri yazılıp ciziliyor gazetelerde, kitaplarda. Gerçekten adalet yerini bulması isteniyor ise, İnsanlığa Karşı İşlenmiş Suçlar, insanlık var oldukça zaman aşımına uğramaz. Analar, bacılar hatırladıkça hala travmalar, derin acılar yaşıyorlar. İnsanların vicdanında acıları unutulacak türden basit münferit bir olay değildir. Ama insanın.