12 Şubat 2012

Sol adına utanç verici saldırı...

Sol adına utanç verici saldırı...

EvcioğluHaber- 8 Şubat Çarşamba akşamı Beyoğlu'nda bir kafede oturan EDP'li gençlere saldırı da bulunulduğu ve bu grubun da Ödp'li olduğu öğrenildi..

ÖGM adına Turnusol'a yapılan açıklamada; "Saldırgan grubun, daha önce de kendisi gibi düşünmeyenlere karşı şiddete başvurmaktan imtina etmediğini vurgulayan ÖGM, açıklamasında "Bu bakımdan yaptıkları eylem şaşırtıcı değilse de sol adına utanç vericidir" denildi.

Bu konuda bir yorum yayınlayan bir EDP'li kadın arkadaşımız ise Bir devrimci partili olduğunu söyleyen saldırganlar için şöyle diyor. Yaşanan talihsiz olayı ve çaresizliğin geldiği noktayı;

"nedeni ne olursa olsun, hazin, acı ve utanç verici..

sol cenahın tamamı, siyasi çıkışsızlığı, birbirine saldırarak, şiddet uygulayarak, birbirini yaftalayarak aşabilir mi? Öğütecek buğday bulamayan değirmen taşı misali, birbirimizi öğütür olduk.
İnsani değerlerin devre dışı bırakıldığı bir
siyaset mümkün mü..? Bir merhabanın dahi olanaklarını ortadan kaldıracak kadar aklın, vefanın devre dışı bırakıldığı sözde siyasete ve onu eylediğini sananlara kim itibar eder. Tarihte de örgüt ve tabelalar çeşitli evrelerde değişmiştir.. Hayat o tabela ve örgütleri devre dışı bıraktığında, geriye kalandır aslolan.

Geriye insani olan ne kalıyorsa o kadarızdır.


Gerisi irtifa kaybememizin, tükendiğimizin, tükettiğimizin resmidir.
Çatışma iklimine çanak tutan, rüzgar ekip fırtına biçme
gayretkeşlerini de tarih vesile oldukları bu sonuçlarla anacaktır. En azandan ben "kifayetsiz muhterisler" olarak anacağım..
daima.

Hepimize geçmiş olsun..
Şiddet uygulanan çocuklarımızın gözlerinden öperim..
Karartmayalım yine de sol göğsümüzün altında ki cevahiri... S.Ö "

-Bizde bu güzel yoruma katılıyoruz. Kendine sol diyenlerin,
en azından bundan sonra sol ahlakın gereklerine uygun davranmasını bekliyor ve bir sorun yaşanıyorsa bunun şiddet ile hemde farklı grupun mensubu da olsa kendileri gibi sol olanlara uygulayarak değil hoşgörü ile diyalogla çözülmesini diliyoruz.

12.02.2012
EvcioğluHaber

Hiç yorum yok: