4 Mart 2012

Aleviler soruyor: Kim bu çocuklar?


Aleviler soruyor: Kim bu çocuklar?


EvcioğluHaber- Alevi örgütleri, evlerin işaretlendiği Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledi.
Sendika.org internet sitesinin haberine göre; Alevi örgütleri evlerin işaretlendiği Adıyaman’da düzenledikleri mitingde bu olayı aydınlatması gereken AKP’nin olayı hafife alan yaklaşımlarını protesto ettiler .


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül mitingde yaptığı konuşmada evlerin işaretlenmesini “çocukların işi” olarak değerlendiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in sözlerini hedef aldı.
Şırnak'ta Umut kitap evine saldıranlara da 'iyi çocuklar' dendiğini, Hrant Dink'i katledenlerin de 'çocuk' olarak yargılandığını hatırlatan Güzelgül ;
“Bu çocuklar kimdir?
Bu çocukların kim olduğunu ve bunu çocuklara yaptıranların bulunmasını istiyoruz”
dedi
.

Güzelgül Alevi örgütlerinin temsilcileri olarak bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi.


Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel de konuşmasında, bu olayı açıklığa kavuşturmanın devletin görevi olduğunu söyledi.


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Adıyaman'ın Alevilerin, Sünnilerin ve Kürtlerin birlikte yaşadığı önemli bir şehir olduğunu ifade etti.


CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da mitingde bir konuşma yaparak Adıyaman’ın kardeşliğin ve barışın sembolü olduğunu söyledi.


‘Mezhep ayrımcılığına dayalı politikalar’

Sivas'ta Alevi derneklerinin ve Sivas Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, Adıyaman'da Alevilere ait evlerin işaretlenmesine tepki gösterildi.
Eylemde konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak bu işaretlemeleri hükümetin ciddiye almadığını belirterek, "AKP'nin Suriye için sürdürdüğü mezhep ayrımcılığına dayalı açıklamaları ve politikaları bir yandan da işaret fişeğini yakıyor. Başbakan Erdoğan'ın söylediklerini kendilerine görev bilen bir grup da Adıyaman'da Alevilerin yaşadığı evleri işaretliyor. Bu neyin hazırlığı. Biz bunu Maraş'tan, Çorum'dan ve Sivas'tan biliyoruz" dedi.


Sendika.Org

03.03.2012-Cumartesi

EvcioğluHaber-

Hiç yorum yok: