4 Mart 2012

BAŞKA YOLU YOK!


BAŞKA YOLU YOK!

Birçok haber kaynaklarında Adıyaman’da, Alevilerin yaşadığı mahalledeki bazı evlerin kapılarına işaret konulduğu iddiası tedirginliğe yol açtı. Mahalle sakinleri, kapılara konan işaretlerin akıllarına Maraş olayını getirdiğini ve korktuklarını söylediler.
resim

Yoksa yine birileri bir tezgâh mı planlıyorlar?

Binlerce yıldan beri bu topraklar üzerinde birlikte yaşayan insanlar, ne yazık ki; bu ülkenin karışıklığa sürüklenmesinde çıkarı olanlar tarafından, birçok kez kışkırtmaları nedeni ile birbirlerine düşürülmek istenmiş ve bazı dönemlerde de buna muvaffak olunmuştur.

Bizler bunu tarihin derinliklerinde gördüğümüz gibi; yakın tarihimizde Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi ve diğer birçok olaylarda da gördük. Bilindiği gibi Maraş Katliamında Alevilerin evleri işaretlenmişti.

Bu tezgâh, Suriye’de yaşanan olaylar nedeni ile bu halkı birbirine düşüremeyenler tarafından mı tezgâhlandı? İster istemez insanın aklına bu gibi sorular da geliyor.

Benim, Alevi ve Sünni yurttaşlardan isteğim; sakın bu gibi kışkırtmalara gelmeyelim. Çünkü bizlerin ikinci bir yaşayacağı memleketi yoktur. Demokratik ülkelerde olduğu gibi, çok kültürlü bir yapı içerisinde yaşamayı içimize sindirmeliyiz.

Ülkemiz insanları arasında kin ve nefret tohumları ekenler, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmaktadırlar.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak; bu tür kışkırtmalarla bir yere varılamayacağı, bu gibi eylemlerden kaçınılmasını; kardeşlik, barış ve dostluk içerisinde tüm yurttaşlarımızın hareket ederek, karanlık oyunlara alet olmayacaklarına inanıyoruz.

Bizler, bu işin yakın takipçisi olacağız. Sağduyu ve serinkanlılıkla bu olayın üzerine gideceğiz ve gelişmeleri tüm dostlarla paylaşacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hüseyin GÜZELGÜL
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı

29. 02. 2012
EvcioğluHaber

Hiç yorum yok: