20 Kasım 2012

PSAKD'NİN MUHARREM İFTAR ÇADIRI YAKILDI


          PSAKD'NİN MUHARREM İFTAR ÇADIRI YAKILDI         
 
HaberEvci- Pir Sultan Apdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi, Alevilerce kutsal sayılan Muharrem Ayının başlamasıyla Erzincan'a kurduğu iftar çadırı kimliği belirsiz kişlerce yakıldığı belirtildi. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; "Emniyetin yetkillerince; üç beş tane sarhoşun işidir denilsede, 10-15 kişilik bir grup tarafından saldırının yapıldığı oradaki esnaf tarafından anlatıldı." denilmektedir.  
PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül olayı kınayarak “Yakın zamanda Erzincan’da yine kapılarımıza çarpı işaretleri konmuş ve duvarlarımıza tehdit içeren hakaretler yazılmıştı. Yetkililer bu olayı görmezden gelmişlerdi” dedi.
Evet, kim ne derse desin, bir gerçeğin artık üzeri örtülememektedir. Saldırılar binlrce yıldan beri çeşitli şekilde, farklı zamanda ve farklı illerde herkesin gözü önünde yaşanmaktadır. 
Her ilde ve her cadde ve sokak- köşe başlarında kurulu bulunan mobese kameraları varken; bu provakatif saldırı ve eylemleri yapanların tespit edilememiş olması bile düşündürücüdür.. Üç beş sarhoş bile olsa!
Kendi gibi düşünmeyen, kedi inancından olmayan ve kendileri gibi yaşamı algılamayan herkese düşman bir toplulukla birlikte yaşamak çok zor olsa gerek. Önemli olanda bu zaten. 
Bir ülke de suç işleyenlerde olabilir, suçluya sahip çıkanda... Ama, en kötüsü, bunların hepsine göz yuman kamu görevlisi olursa bu çok kötü işte. Umuyoruz ki; böyle olmaz suç cezasız kalmaz. Suçu işleyenler, her kim olursa olsun, bir gün mutlaka cezasını çekeceklerini, yaptıklarının karşılıksız kalmayacaklarını bilerek davranmalılar.. Bir ülkenin adalet dağıtan mekanizmaları güçlü ise, insanlar barış içinde yaşamaktan korkmazlar.  

Muharrem orucu  ( matem / yas) olan Alevi canların, "Hak katında" kabul olmasını canı gönülden diliyorum.
İftar çadır yakma olayını hayasızca bir tutum olarak niteliyor, akıl fıkarası eylemi en hafif dille kınıyorum.. 

Ülekmizin barışa ve huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, bu benzer provakasyonların toplum vicdanında mahkum edileceği düşüncesiyle;

Sevgi ve kardeşlik içinde yaşamak dileği ile
20 Kasım 2012

EvcioğluHaber

Hiç yorum yok: