6 Mart 2013

VENEZUELLA HALKI "CHAVEZ'İNİ" KAYBETTİ



VENEZUELLA  HALKI  "CHAVEZ'İNİ" KAYBETTİ




06.03.2013
HaberEvci- Latin Amerikaya özgürlük getiren adam öldü.
Venezuellanın yoksul halkı büyük liderlerini kayıp etti. Sadece ülkesine değil, başta latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın diğer yoksul ülkelerinde ve diğer kapitalist ülkelerde yoksul yaşayan halklarında sevgisini kazanmıştı. 


Halkların gözünde sanki, 2000'li yıllarda yeniden doğmuş 'Che Guevara'ydı. 
Olmadı, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.
Tüm dünyanın özgürlük bekleyen halkları öksüz kaldı.
Genç yaşta yaşama veda eden Chavez, yaşlı ve genç tüm halkı yasa boğdu.

***
"Yağma Anıları" adlı belgesel filmi izlememişseniz lütfen izleyiniz.
Gerçek görüntülerden oluşan bu belgesel, petrol zengini olan ve mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayan Venezuella'yı kimler hangi dalavera ile hangi işbirlikçilerle o hale getirdiklerini görecek ve inanamayacaksınız.!

Arjantin, Şili, Bolivya ve Venezuella aynı kaderi yaşamak zorunda bırakılmış, halklar açlığı terk edilmişti. 
Kriz derinleştirçe halk direnişi yükselmeye başlamış; halka uygulanan zulmün şidettinde dozu artmıştır. 
Sonuç sıkıyönetim. 
Uygulanan ekonomik politikaların yoksullaştırdığı yetmemiş olacak ki; artık sokaklarda sıkıyönetim var işkenceler sokakta yapılıyor haldedir. Bu tür politikalar halk tarafından başka türlü kalullendirilemez çünkü;  

***
Hugo Chavez'in yıkılmış ve yağmalanmış bir ülkeye nasıl yeniden yaşanabilir bir ülke haline getirmiş olduğunu göreceksiniz. Başta ABD şirketleri olmak üzere, diğer kapitalist ortaklar; petrol yataklarının ve kuyularının tamamını, bankalarını, kamu iktisadi işletmelerini; ilk önce çalışmaz ve işe yaramaz hale getirip sonrada üç kuruşa alıp, çalışanları işten attılar ve tamamen kapattılar. Açık kalanları ise, sahiplerinin tümü yabancı şirketler oldu. Ucuza ürettikleri tüm mal ve hizmetleri faiş fiyatlarla satarak halkın yoksullaşmalarına neden olup; yarattıkları artı değerleri (büyük karları) kendi ülkelerine götürdüler.

Petrol zengini olan bu ülkede işsizlik %50 leri aştığı ve artık emeklilerinin ve çalışanlarının maaşlarını dahi veremez hale getirilmişti. 

Büyük halk kesimlerinde yoksulluk artmış, ülke de yağmalama ve şiddet olayları her yerde olağan hale gelmiş, sokaklar da her türden ahlaksızlık başını almış gidiyordu..

İşte, Hugo Chavez  tamda bu ortamda bu dönemde ortaya çıktı. Halkına verdiği tüm sözleri bir bir yerine getirerek onların insanca yaşamasının olanaklarını yaratmayı başardı. Halkının yeniden yüzünü güldürmeyi ve refahını sağladı.


Çözüm, özelleştirmelerle devletin kaynaklarının bir avuç dünya tekellerine devretmekle olmayıp; Halkın hizmetine sunmakla ve dolayısı ile Sosyalizm'de olduğunu göstermiştir.

Kendisinden önce özelleştirilen petrol şirketleri dahil tüm kamu mallarını yeniden kamulaştırmış; Amerikan şirketlerini ve diğer şirketleri ülkeden kovmuştur.

Evet, bu güzel insan korkusuzca konuşmalarıyla ilk defa şeytanın kim olduğun da göstermiştir.!
Dünyanın en büyük tehlikesinin ne olduğunu göstermiştir.
Ama olmadı.! Çok erken yaşta yakalandığı kanser hastalığına; tedavi gördüğü (çok sevdiği ve örnek aldığı) Fidel Kastro'nun (Che)nin ülkesi Küba'da yenik düştü. 
Yapacakları çok şey vardı elbette.
Düşmanları onu öldürmek için yüzlerce suikastlar düzenlediği halde başaramadı ama; kanser başardı.

Yaptıklarınla tüm dünya halklarının sevgisini kazandın, kesinlikle cennettir yerin.

Sen Tanrının bir lutfu olsan gerek; Allah şahidindir insanlara yaptıklarıyın.
Sen rahat uyu. Güzel insan güle güle..
İnsanlığa yaptığın iyiliklerinin duaları yeter sana.
Seni tarih bir halk kahramanı olarak kayda geçti. 
Robin Hud gibi. 
Böyle de anılacaksın.
Sen gönüllerde yaşayacaksın.. Hugo Chavez
   


BELGESEL;YAĞMA ANILARI İzleyin

06.03.2013                                                                                                                                   EvcioğluHaber-

Hiç yorum yok: