31 Ekim 2008

ABF 9 Kasım' da herkesi "Alevi" olmaya çağırdı.

ABF 9 Kasım' da herkesi "Alevi" olmaya çağırdı.
Yazar PSAKD Kadıköy
31 10 2008

Image

Alevi Bektaşi Federasyonu, 29 Ekim Çarşamba günü PSAKD Ümraniye Şubesinde yapılan Anadolu Yakası Köy ve Yöre dernekleri toplantısını kitlesel bir katılım ile gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda ABF yöneticileri tarafından genel bilgilendirme yapıldı. Toplantıya ABF’ den Ali KENANOĞLU, Hatice KÖSE, Mehmet SARIYAR ve PSAKD Genel Merkez Kültür ve Sanat sekreteri Fethi BÖLÜKGİRAY katıldı.

ABF temsilcileri konuşmalarında, Alevi toplumunun Türkiye’ de yapılan tüm demokratik eylemlere destek verdiklerini, nerde bir haksızlık ve hak ihlalleri olduysa, hep Demokrasi güçlerinin yanında olduklarını dile getirerek, bu sefer de kendilerinin destek istediklerini ve 9 kasım’da herkesi bir günlüğüne Alevi olmaya çağırdıklarını söylediler.

Ali Kenanoğlu, “Gün geldi Ermenilerle birlikte Ermeni olduk, gün geldi Kürt olduk, gün geldi kadın olduk, gün geldi işçi olduk, gün geldi işsiz olduk, gün geldi öğrenci olduk, gün geldi tüm mağdurların ve ezilmişlerin hak arayanların yanında olduk, şimdi 9 kasım’ da herkesin bir günlüğüne ‘’Alevi’’ olmasını bekliyoruz.” dedi.

Feti Bölükgiray ise “9 Kasım mitingi ile ilgili teknik bilgileri verdikten sonra , hiçbir Alevi yurttaşının 9 Kasım mitingini evlerinde televizyonlardan, radyolardan ve gazetelerden takip etme düşüncesine kapılmaya hakkı olmadığını, öncelikle tüm Alevi yurttaşların 9 Kasım’ da Ankara’ da olmaları gerektiğini belirtti. Bu Alevi yurttaşların asli görevidir. Diğer Demokratik kurumların ve sol siyasi partilerin ise demokratik görevidir.” dedi.

Avrupa yakası ve Anadolu yakası için miting komiteleri oluşturuldu, çalışma programları hazırlandı, Otobüsler İstanbul’da bulunan tüm Cemevlerimizden ve Yöre derneklerimizden 8 Kasım Cumartesi akşamı saat 23:30'da hareket edecekleri ortak bir kararla alındı ve paylaşıldı..

9 KASIM ANKARA MİTİNGİ

7 - 8 Kasım tarihlerinde İstanbul, İzmir, Adana, Sivas, Gaziantep, Tokat, Ordu, Erzincan, Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilden kitle Ankara’ya doğru hareket edecek. 9 Kasım Pazar günü saat 11:00’de Ankara Garı’nda buluşacak kitle buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek.

Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingde şu talepler dile getirilecek:

• Zorunlu din derslerinin kaldırılması

• Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi

• Cem Evlerinin yasal statüye kavuşturulması

• Madımak Oteli’nin müze olması

Mitinge sanatçılar Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan ile Şair Ahmet Telli de katılarak destek verecek.

PSAKD Kadıköy Haber Servisi – 31.10.2008

http://www.pirsultankadikoy.org

Hiç yorum yok: