6 Mart 2009

Kocasını döven kadın altı ay eve giremeyecek

Kocasını döven kadın altı ay eve giremeyecek

Taraf - Istanbul - 04.03.2009
İzmir 10. Aile Mahkemesi, alkol alıp eşi C.D. ile dört üvey kızına şiddet uygulayan N.D’ye altı ay evden uzaklaştırma cezası verdi. Genç kadın ayrıca alkol tedavisi görecek.
İzmir’de yaşayan Cemalettin Demirtaş, sürekli alkol alan eşi Nurten Demirtaş’ın kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını ileri sürerek 39 yaşındaki eşinden şikâyetçi oldu. Mahkeme alkol bağımlısı olduğu belirtilen Nurten Demirtaş’a altı ay eşinin oturduğu eve ve iş yerine yaklaşmama cezası verdi.
Bornova’da oturan dört çocuk babası 44 yaşındaki Cemalettin Demirtaş, Ağustos ayında ikinci evliliğini Nurten Demirtaş (39) ile yaptı. İddiaya göre, Nurten Demirtaş, bir süre sonra Cemalettin Demirtaş ve çocuklarına şiddet uygulamaya başladı. Eşiyle severek evlendiğini söyleyen Demirtaş, gördüğü şiddetten bıkarak önce boşanma davası açıp karısı hakkında suç duyurusunda bulundu.
İzmir 10’uncu Aile Mahkemesi’nde açılan davada hakim, alkol alıp, eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı, evdeki eşyayı kırıp döktüğü raporlarla da tespit edilen Nurten Demirtaş’a “eve ve eşinin iş yerine altı ay yaklaşmama” cezası verdi. Hakim ayrıca, Nurten Demirtaş’ın alkolik olup olmadığının tespiti amacıyla muayene olmasını, alkolik ise tedavi için bir sağlık kuruluşuna başvurmasını kararlaştırdı.

Taraf Gazetesi

Hiç yorum yok: