26 Kasım 2009

25 KASIM KAMU EMEKÇİLERİ GREV FOTOĞRAFLARI

25 KASIM KAMU EMEKÇİLERİ GREV FOTOĞRAFLARI
25 Kasım Grevi Bayramı 2 Gün Önce Getirmiştir, Türkiye'nin Bayramı Kutlu Olsun!

Perşembe, 26 Kasım 2009

KESK Genel Başkanı Sami EVREN'in 25 Kasım Grev Değerlendirmesi

Dün tüm Türkiye’de özgür, eşit ve daha adil bir hayat için hayatı bir gün durdurduk.
Emekçiler 25 Kasım grevini ülke genelinde emeğin hak taleplerinin yükselterek, emekçilerin kararlık ve mücadele azimlerini ortaya koyarak, bir şenlik havasında alanlarda toplanarak, halaylarla, türkülerle gerçekleştirdiler. Kamu emekçilerinin greve katılımı % 90’lar gibi yüksek bir düzeyde oldu. Grev günü ülkenin uzun zamandır özlediği bir demokrasi ve özgürlük dalgası tüm ülkeyi sardı. Grev günü bir kişinin bile burnu kanamadı.

25 Kasım grevinin bir şenlik havasında, bir mücadele atmosferinde geçmesinin en önemli nedeni grev’in ortadaki yapay gündemlere karşı ülkenin gerçek gündemini ortaya koymuş olmasıdır. 25 Kasım grevi emek mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olarak yaşanmıştır. Türkiye’nin emekçileri, ezilenleri, işsizleri, yoksulları 25 Kasım greviyle derin bir nefes almıştır. Türkiye, Emeğin haklarının savunulduğu, tüm halkın bu mücadeleyi sempatiyle kucakladığı ve emekçilerin taleplerinin kararlılıkla meydanlarda yankılandığı bir grev günü geçirmiştir. Grevin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yaptığı kamu emekçilerini hedefleyen açıklamaları bir talihsizlik olarak görüyoruz. Grev öncesinde Başbakan’ın yaptığı benzer açıklamalardan aldığı cesaretle işgüzarlık yapmaya kalkışan Çelik’in görmesi gereken gerçek, milyonlarca kamu emekçisinin Başbakan’ın tehditlerine rağmen boyun eğmemeleri, itaatsizlik haklarını kullanmaları ve hakları için sergiledikleri kararlılıktır. Siyasi iktidar, bu asılsız ve gerçeği yansıtmayan iddialarına dayanarak greve katılan kamu emekçilerini soruşturmaya kalkışacak olursa karşısında vereceğimiz hukuk mücadelesine tüm gücümüzle hazır olduğumuzu bilmelidir.

Kamu emekçileri Toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda, sendikal haklar konusunda, yüzdelik zamlarla sürdürülmeye kalkışılan mevcut uygulamaya son verilmesi konusunda asla geri adım atmayacaklardır. İktidar bunu böyle bilmelidir.

25 KASIM KAMU EMEKÇİLERİ GREV FOTOĞRAFLARI



































KESK GENEL MERKEZİ

Hiç yorum yok: