2 Mart 2010

ÇADIRKENT YIKILIYOR, "TEKEL DİRENİŞİNE BİR NİHAYET "

ÇADIRKENT YIKILIYOR,
"TEKEL DİRENİŞİNE BİR NİHAYET"

H.ATA

02,03,2010

Türk-İş önünde 78 gündür devam eden Tekel direnişini sürdürdükleri çadırları bugün saat 13:00'de yıkıyorlar.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, bu gün bir basın açıklaması yaparak çadırların saat:13:00 itibariyle kaldırılacağı ve eyleme ara verildiğini bildirdi. 78 gün sonra bazı kazanımlar elde edilmiş olsa bile, asıl talep edilen herhangi bir hak kayıbına uğramadan başka kamu kurumlarına geçmek talebi ve 4/c ye hayır diyerek yola çıkan Tekel işçileri, bu gün tası tarağı toplayarak gidiyor.

1 Nisan da 1000 kişiyle geri geleceklerini ifade eden Türkel; acaba, 78 gündür sürdürdükleri eylemlerine maddi ve manevi olarak gece gündüz yanlarında olarak destek veren, Sol siyasal partiler, Kesk gibi Sendika, demokratik kitle örgütlerini ve halkı yanlarında bulabilecekmi.? Elbette karar kendilerine ait. Bize uymak düşer. Ama unutmamak lazım, gece gündüz üniversiteli gençlerin gelip çoraplarına kadar yıkayıp elbiselerine kadar hazırlayarak getirdikleri işçi ağbeylerinin vazgeçmişliklerini unutmayacaklardır.
Zaman herşeyi yıkayabilir. toz kalkınca gerçek onca çığlaklığı ile ortaya çıkacaktır..!


Bu kadar bedel ödeyerek aylardır kışın ayazına, yağmura, kara ve polis müdahalesinde tazzikli suya ve gaz bombasına aldırmadan direnen insanlara ve işçi sınıfı adına tarihi bir sorumluluk yüklediğinin farkındadır herhalde.?
Sendika, bu kararı alırken hanği koşullar altında aldığını ve gerçeği açıklamak zorundadır..!
Umarım; bu günkü durum, emek cepesinde bir moral bozukluğu yaratmaz..
Veya bazı kesimlerce, kahramanlık öyküleri dizilmez..

Ama; İki cepeden ayrı ayrı analize muhtaç olduğu kanısındayım...


1- Türk-İş/ Tek Gıda-İş sendikası açısından değerlendirilmesi ve 20-30 yıldır işçi olarak çalıştığı halde, " Biz sendikayı, bir bayramda bayramlaşmada ve birde genel kurullarda delege seçiminde gördük" diyen ve sınıf bilinci oluşmamış işçiler açısından..
2- Başta KESK olmak üzere, toplumun önünü açacak mücadeleyi örgütlemesi gereken ve bu eyleme can simidi gibi sarılan, tüm sol siyasal partiler ve demokratik kitle örgütleri açısından analize tabi tutulmaya muhtaçtır..

"Hayat dersler ve deneyimlerle doludur.
Yeterki; biz hayatın farkında olalım."

Albert Einstein diyorki;

"Hiçbir problem;
söz konusu probleme neden olan,
bilinç düzeyi ile çözülemez...!"

Hepimize kolay gelsin..

Haydar ATA

Hiç yorum yok: