22 Mayıs 2010

CHP'nin 7. Genel Başkanı: Kemal Kılıçdaroğlu






CHP'nin 7. Genel Başkanı: Kemal Kılıçdaroğlu

CHP'nin 7. Genel Başkanı: Kemal Kılıçdaroğlu22/05/2010 10:49

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda CHP'li Ankara'da bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1200 delegenin imzasıyla partinin genel başkanlığına aday gösterilerek rekor kırdı. Saat 15.00'e kadar başka aday çıkmazsa Kılıçdaroğlu seçime tek aday olarak girecek.
ANKARA'YA KILIÇDAROĞLU AKINI

DENİZ ZEYREK/ZİHNİ ERDEM/BEHZAT MİSER



ANKARA - Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından CHP tabanında ortaya çıkan coşku, partinin son çeyrek asırın en görkemli kurultayını yarattı. Binlerce CHP'li Ankara'ya akın ederken, CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'nu 1200 imzayla Genel Başkan adayı yaptı. 1250 delegeden 1189 oy alan Kılıçdaroğlu CHP'nin 7. Genel Başkanı oldu. Rahşan Ecevit, Kamer Genç gibi isimlerin de büyük ilgi gördüğü kurultayda 'solda birlik' ve 'iktidar' mesajları öne çıktı.
Teşekkür konuşması
Kılıçdaroğlu, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, çok ağır bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal’in, İnönü’nün, Bülent Ecevit’in, Deniz Baykal’ın koltuğunda oturacağım. Bu koltuğun zorluğunu biliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı, kendisi için değil. Bunu yapacağız" dedi.

Görevlerinin asıl şimdi başladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Artık mücadeleyi ülkenin her tarafına götüreceğiz ve çalışacağız. Bana düşen sorumluluğun bir parçası da size düşüyor. Hep beraber mücadele etmek beraber yola çıkmak zorundayız. İktidar koşusunun asıl aslanları, kaplanları sizlersiniz. Eğer bu mücadeleyi sağlıklı götürürsek, halkla kaynaşırsak, halkının terinini kokusunu bedenimizde, ruhumuzda hissedersek çözemeyeceğimiz hiç bir anahtar yoktur. Bana yüklediğiniz bu görevin bilincinde ve sorumluluğunda olarak hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum."

Kılıçdaroğlu, salondan ayrılırken de soruları yanıtladı. Zor bir görev üstlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çalışacağız. Ben değil biz çalışacağız, biz üreteceğiz, biz koşacağız. O koşuda başarılı olacağımıza inanıyorum. En büyük arzum, CHP’yi iktidar yapmaktır. Artık çağdaş normların olduğu, güzelliklerin yaşandığı, barışın olduğu, herkesin karnının doyduğu bir ülkeyi istiyoruz. Bu, yurttaşların ortak talebidir. Bizim de görevimiz bu talebi gerçekleştirmektir" dedi.


Ata'ya Kılıçdaroğlu ile iktidar sözü
CHP 33. Olağan Kurultayı öncesinde CHP İl Başkanlarını temsilen İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve beraberindeki heyet, Anıtkabir’i ziyaret etti. Misak-ı Milli Kulesi’nde İl Başkanları adına Anıtkabir defterini imzalayan Bulgun, deftere şunları yazdı:
"Değerli Atam büyük emeklerle kurduğun laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları olarak huzurlarınızdayız. Türk halkının hak ettiği çağdaş medeniyet seviyesine çıkabilmek için bu kurultayda seçeceğimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidara gelerek özlemini gidereceğiz. Ruhun şad olsun."

İnönü ve Ecevit'i de andılar
Bulgun ve beraberindeki heyet daha sonra eski Cumhurbaşkanı ve CHP’nin eski Genel Başkanlarından İsmet İnönü’nün kabrine de çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Heyet, Anıtkabir ziyaretinin ardından eski Başbakan ve CHP’nin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığındaki kabrine geldi. Buradaki saygı duruşunun ardından basın mensuplarının sorularını
yanıtlayan Ekrem Bulgun, önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve daha sonra İsmet İnönü’nün kabirlerini ziyaret ettiklerini anımsattı.

Bulgun, daha önce ziyaret etmedikleri Ecevit'in kabrini ziyaret konusunda, "Biz birleştirici bir kurultay yapıyoruz. Bu kurultayımız iktidar kurultayı. Bütün sol örgütlerin, bütün sol düşüncelerin Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmesini bekliyoruz. Bunun da işaretlerini alıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde CHP iktidara gelecektir ve Türk halkının özlediği çağdaş yaşam seviyesine yükselecektir" dedi.

Miting gibi kurultay
Kurultay'ın yapıldığı Atatürk spor salonunun çevresi sabah saatlerinden itibaren delegeler, konuklar ve CHP'liler ile doldu taştı. 20 bine yakın CHP'li saat 10 olmadan Kurultay alanına ulaşmıştı. Bu nedenle delegelerin, milletvekillerinin, protokolün salona giriş çıkışları da çetin koşullarda gerçekleşti. Çok sayıda delege, salona girmekte zorlandı. Salonda tribünler delegeler ve protokol için ayrılırken, salon zemini gazetecilere ayrıldı. İçeride de dışarıda da büyük bir izdiham yaşandı.

Sol yumruk havada
Salonda konuşmaların yapılacağı sahnenin üst bölümüne Atatürk ve eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın büyük boy posterleri asıldı. Posterlerin altına ve sahnenin iki yanına ise dev ekranlar kuruldu. Ekranlarda, halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif’in türküleri eşliğinde Anadolu’dan görüntüler yansıtıldı.

Atatürk ve Deniz Baykal’ın posterlerinin tam karşısına Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük boy iki posteri asılırken, Kılıçdaroğlu posterlerinin yanında ise "CHP Türkiye’nin zaptedilmeyen kalesidir" yazısı dikkati çekti. Kılıçdaroğlu'nun sol yumruğu havada olan posterinin seçildiği gözlendi.

Sakin güç, çelik yumruk
Tribünlerin üst bölümlerine de "Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorudadırlar-İsmet İnönü", "Önder’imiz Kemal, hedefimiz iktidar", "Bu kurultaydan başbakan çıkacak", "Kılıçdaroğlu dar etmeye geliyor", "Baykal, Kılıçdaroğlu kardeş, komplocular kalleş" ve "Sakin güç, çelik yumruk arkandayız" yazılı pankartlar asıldı. Lazer ve ışık gösterisi de yapılan salonda CHP'liler CHP bayrakları ve Kılıçdaroğlu’nun resimleriyle çalan müziklere eşlik etti.

Basın ordusu izledi
Kurultaya gazetecilerde yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Spor Salonu’nun dışında da yoğun kalabalık yaşanıyor.

Tekin sanatçılarla geldi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin Yavuz Bingöl ve Edip Akbayram’la salona geldi. Coşkulu bir kurultay yaşadıklarını belirten Tekin, kurultayın CHP Genel Başkanı değil, Türkiye’nin Başbakanını seçeceğini belirtti. Bingöl ve Akbayram da kurultaya yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler. Üç isim de salona girdiğinde büyük bil alkış koptu. Kurultay'a, katılan Rahmi Saltuk, "1974'den bu yana bu rüzgar ilk defa yaşanıyor. Kılıçdaroğlu zor bir karar aldı umarım üstesinden gelir, ülkemiz srat köprüsünden geçiyor, umarım başarılı olur" dedi. Murat Karayalçın, bu Kurultay'da iktidar talebinin daha belirgin olduğunu vurgulayarak, "Kemal Kılıçdaroğlu solda çoşku yarattı" dedi. Bedri Baykam, "İstediğimiz tablo buydu, CHP gerçek bir iktidar talebi ile yola çıktı, bu yaratılan dalga ülkemiz için umarım hayırlı olur" dedi.

Ecevit, Halıcı, Genç
Kurultayı, Rahşan Ecevit, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, sanatçı Arif Sağ, Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de izliyor. CHP'ye katılabileceğini açıklayan Kamer Genç'in ve Rahşan Ecevit'in salona girişi CHP'lilerden büyük alkış aldı. Kamer Genç, bugüne kadar kendisinden parti kurması yönünde talepler olduğunu belirterek "Parti kurma zamanı değil birleşme zamanıdır" dedi.

Torundan uğur öpücüğü
Kurultaya gitmek için evinden çıkan Kılıçdaroğlu'nu kızı, damadı, torunu Duru ve komşuları balkondan el sallayarak uğurladı. Kılıçdaroğlu, "Torunum Duru'dan uğur öpücüğü aldım" dedi. Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da "Ben de her yurttaş gibi ondan çok şey bekliyorum" diyerek eşine destek verdi. Evinden salona gelişi kısa süren Kılıçdaroğlu'nun arabası, izdiham nedeniyle salonun önüne yarım saatte gelemedi. Dışarıda Kılıçdaroğlu'nu büyük bir partili grubu 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşıladı. Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun salona hemen girebileceği düşünülerek salonda Kılıçdaroğlu'nun geldiği söylendi. Büyük bir alkış kopsa da Kılıçdaroğlu salona yarım saat sonra girebildi.

Halkın adayı sloganı ile karşılandı
Kılıçdaroğlu'nun, Genel Sekreter Önder Sav ile kurultay salonuna gelişinde büyük bir izdiham yaşandı. Salona 10. Yıl Marşı eşliğinde ve "Hoşgeldin sakin güç", "Hoşgeldin halkın adayı" anonslarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu'nun ayakları birara delegelerin ve basının yoğun ilgisi nedeniyle yerden kesildi.

Kılıçdaroğlu, Sav, Tekin fotoğrafı
Delegeleri selamlamak için salonda dolaşmak isteyen Kılıçdaroğlu, salonda zorlukla ilerledi. Bu sırada kalabalıktan basın için ayrılan masalardan bazıları devrildi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları arasında İstanbul delegelerin arasına İl Başkanı Gürsel Tekin'in yanına oturdu. Bu sırada ortaya çıkan Kılıçdaroğlu-Sav-Tekin fotoğrafı partinin yeni sac ayaklarını gösterir gibiydi. Delegeler arasında oturan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, halkın kendi siyasi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını, kurultay salonunundaki coşkunun bunun ifadesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz de onlara tercüman alacağız" diye konuştu.

Meydanlara koşacağım
Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidar olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Bu işin doğusu batısı, kuzeyi, güneyi yok. Her yere gideceğiz, bütün insanlarımızı kucaklayacağız. Doğudaki sorun ile batıdaki sorun arasında bir fark yok. Yeter ki biz kararlılıkla yolumuza devam edelim" dedi. Kurultayın coşkulu geçtiğini belirten Kılıçdaroğılu, "İktidara koşuyoruz. Meydanlarda da böyle olacak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Kurultaydan hemen sonra "meydanlara koşacaklarını" ifade etti. Kurultaya kravatsız katıldığının anımsatılması üzerine, "Böyle kendimi halka daha yakın hissediyorum. Burada resmi bir görev yok. Halkla kucaklaşacağız" diye konuştu.

2002’den beri kurultaylara katıldığını, halkın teveccühünün kendisini bugünkü noktaya taşıdığını belirten Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit’in kurultaya katılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Halkın beklentilerine uygun bir tablo ortaya çıkaracağız. Ben de mutlu olacağım, halkımız da mutlu olacak" dedi. Hükümet çalışmalarına eleştiri getirmekten çok, kendi çözümlerini halka anlatacaklarını bildiren Kıçıldaroğlu, "Temel hedefimiz bu" diye konuştu.

Sav: Uzun süredir böyle coşku görmedim
Kılıçdaroğlu’nun yanında oturan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise uzun üredir böyle coşkulu bir kurultay görmediğini ifade etti. Sav, "Kısa süre önce CHP’lileri umutsuzluğa iten günlerin geride kaldığını görüyorum. CHP ailesinin bir bütün olarak bu salonda bütünleştiğini görüyorum. İnanıyorum ki CHP’lilerin bu birlikteliği, bu kararlılığı ve bu coşkusu çok kısa süre sonra CHP’yi iktidar koltuğuna oturtacaktır" dedi. Aile içinde tartışmalar olabileceğini kaydeden Sav, "Bunları geride bıraktık. Ümit ediyorum ki bunlar birer tatlı anı olarak kalacaktır" diye konuştu.

Ecevit'in sözü de Kurultayda
CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, kurultaya katılacağının anons edilmesi, salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı. Ecevit salona girerken sinevizyon ekranlarından, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in görüntüsü ve "Ne Ezen Ne Ezilen Halkça Bir Düzen" yazısı yansıtıldı. Rahşan Ecevit, salona gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada ise, "Bugün bu kurultay çok önemli bir kurultay onu biliyorum" dedi. Bundan daha önemli bir durumun da Zonguldak’ta madencilerin ölümü olduğunu ifade eden Ecevit, "Ölen madenciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi kader değildi. Kaza da hiç değil o bir cinayetti. 30 kişi bir cinayet sonucu öldü" diye konuştu. "Partinizi kapatacak mısınız, CHP’ye üye olacak mısınız ?" sorularına ise Ecevit, "Bugün önemli olan şu kurultay. O bitsin hemen sonra bir şeyler düşünülecek herhalde" karşılığını verdi.

Selvi: İktidar kurultayı
Kurultayın açılış konuşmasını da yapan CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi, "iktidar kurultayı" yaptıklarını söyledi. CHP örgütlerinin CHP’lilerin birlik ve beraberliğini daha da pekiştireceği, Türkiye’nin sahipsiz ve meydanın boş olmadığını en güçlü sesleriyle herkese duyuracağı bir kurultay olacağını söyleyen Selvi, kurultayının emperyalizme, vahşi kapitalimze karşı olanların kurultayı olduğunu belirtti. Selvi, "Ilımlı İslam Cumhuriyeti’ne ramak kaldığı, buna karşı çıkan CHP’nin hedefe konduğu bir ortamda kurultaya gidiyoruz" dedi.

Anadol oybirliğiyle Divan'da
Divan Başkanlığına Grup Başkanvekili Kemal Anadol seçildi. Anadol, CHP il başkanlarının ortak önergesi doğrultusunda, oybirliğiyle Divan Başkanlığına getirildi. Konuşmasına Zonguldak’ta maden kazasında yaşamını yitiren 30 maden işçisini rahmetle anarak başlayan Anadol, CHP olarak iş kazalarının takipçisi olacaklarını söyledi. Kurultayın CHP, Türkiye ve demokrasi için büyük önem taşıdığını ifade eden Anadol, konuşmasında İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ı andı. İnönü ve Baykal, yoğun alkış ve tezahürat alırken Anadol "Deniz Baykal’ın liderliğinde ABD’nin Irak harekatına karşı çıkıldı. 1 Mart tezkeresi reddedildi. 60 bin yabancı orduya CHP geçit vermedi" dedi. İsim vermeden AKP’yi "Tatlı su demokratları" olarak nitelendiren Anadol, ülkenin esenliğe çıkmasının tek yolunun CHP olduğunu belirtti ve iktidara gelmelerinin yaklaştığını söyledi.

İzdiham bayılttı
izdiham, havasızlık nedeniyle delegeler ve partililer arasında rahatsızlananlar oldu. Tutak İlçe Başkanı kalp krizi geçirince ambulans ve sağlık ekibi çağrıldı. Divan Başkanı Kemal Anadol sık sık delege tribününün önünün açılması ve doktorların geçmesi için izin verilmesini istedi. Anadol konuşmasını keserek kalp doktorlarının ve sedyenin delege tribününe gitmesini isterken uzun süre sedye ve doktorların rahatsızlananlara ulaşamaması nedeniyle de "sedye nerede" uyarısında bulundu.
Mersin Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’ın bacağı kırıldı. Uyar’ın kaldığı otelden çıkarken otelin önündeki kırık mazgal demirlerine takıldığı ve bacağının kırıldığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan Uyar’a yapılan ilk müdahalede kaval kemiğinin kırıldığı ve ameliyat edileceği kaydedildi. Ankara'da bir süredir Kalp tedavisi gören Kayseri İl Başkanı Önder Özdemir de Kurultay'a mesaj gönderdi.

Yeni tüzük ertelendi
2008’deki 14. Olağanüstü Kurultay’da kabul edilen ve Genel Başkanın yetkilerini artırıp Genel Sekreteri etkisizleştiren, ancak yürürlüğe girmesi için bu kurultayda oylanması gereken yeni tüzüğün yürürlük tarihine ilişkin madde il başkanlarının verdiği önerge ile kaldırıldı. Tüzüğün uygulanması ertelendi.

Kılıçdaroğlu 1200 imzayla tek aday, Genel Başkan adayları için 12.15'e kadar süre veren Anadol, sürenin dolması üzerine Önder Sav ve 1200 delegenin imzasıyla tek adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, adaylık başvurusu için delegelerin arasından kalkıp protokol sıralarına giderken de salonda izdiham yaşandı. Daha sonra Muharrem İnce, Sabri Ergül gibi isimlerin de aralarında bulunduğu partililer söz alarak delegelere seslendi. Konuşmacılar, eski genel başkan Deniz Baykal ile Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e sıcak mesajlar verirken, yeni CHP'nin kurultaydan sonra halkın sorunlarını çözecek bir parti olacağını vurguladılar. Muharrem İnce, "Diyoruz ki herkese; eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, altı okun altına gel. Biz CHP’ye genel başkan seçmiyoruz, Türkiye’ye başbakan seçiyoruz" diye konuştu. CHP'lilerin konuşmalarının ardından Divan, tüzük gereği Kılıçdaroğlu'nu aday gösteren delegelerin imzalarını tek tek topladı.
Rahşan Hanımla sohbet
Kurultayda Deniz Baykal’ın adının geçtiği her konuşmada salondan yoğun alkış gelmesi dikkat çekti. Delegelerden imzaların toplandığı sırada ise Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit’in yanına giderek tokalaşıp bir süre sohbet etti.

Devrimci sloganlar
Kılıçdaroğlu’nun 72 dakika süren ve prompter kumlanmadan notlarına bakarak yaptığı konuşması sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sürekli “Recep Bey” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sinevizyondan; Zonguldak’taki maden kazası, Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay, Silivri cezaevi, esnaf, işçi, emekli, köylü, fabrika görüntüleri gösterildi. Kılıçdaroğlu konuşurken uzun yıllardır CHP kurultaylarında duyulmayan “Devrimci Kemal” ve “Faşizme geçit yok” sloganların atılması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu bunun üzerine “Evet halkın devrimcisi olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun tempolu konuşmasına olan ilgi sonuna kadar korunurken, sık sık AKP aleyhine slogan atıldı.Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ahmet Arif ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden dizeler okudu.

Kürsüden indi kasteti taktı
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay'ın verdiği kasketi takarak, Ecevit'in “Halkçı" ünvanını devraldı. Foto muhabirleri ve kameramanların çok yorulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP için siz de ter akıtıyorsunuz" dedi.

Adlarından biri
Konuşmasının ardından evine giden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin 'Recep Bey', 'Sevgili Recep Bey' hitaplarıyla ilgili soruları üzerine, "Recep Bey’in alınganlık göstereceğini sanmıyorum. O da isimlerinden birisi" dedi. Kurultay’da yaşanan heyecanı bundan sonra, Anadolu’ya taşımaları gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Eğer Anadolu’da da bu heyecanı yaşayabilirsek, sanıyorum güzel şeyler yapacağız" dedi.

'Mesajımın her yere gitmesi lazım'
Kılıçdaroğlu, "Kurultay’da, ’bölünme lüksümüz yok’ dediniz. Nerelere gitti bu mesaj?" sorusunu ise şöyle yanıtladı.
"Her yere gitmesi lazım. Bu ülkede yaşarken sıkıntı yaşayan, sorumluluk duyan her yurttaşın artık CHP’nin çatısı altında bize destek vermesi lazım. Hiçbir beklentiye girmeden, ’işte ben milletvekili olacağım, şu olacağım, bu olacağım’ diye değil, ’ben CHP’de halk için bir nefer gibi çalışmak istiyorum, çalışacağım’. Bunun için gelenlere kapımız sonuna kadar açıktır. Bu çerçevede biz olaya bakıyoruz. Umuyorum ki halktan da büyük bir destek gelecek ve biz de yolumuza devam edeceğiz."

Çalışacağız çalışacağız
Evinde yaklaşık yarım saat kalan Kılıçdaroğlu, çıkışta komşularının yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşların "Halkçı Kemal" sloganları arasında aracına yürüyen Kılıçdaroğlu, Kurultayda güzel bir şölen yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Parti iktidara gidiyor bunu görüyorum. İnşallah başarılı bir çizgi yakalayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "CHP’lilere mesajının ne olduğunun" sorulması üzerine, "Çalışacağız, çalışacağız, hep beraber çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız" diye konuştu.

Oyunu kullanıp sohbet etti
Oylama başladıktan sonra evinden yeniden Salona dönen Kılıçdaroğlu, genel başkanlık seçimi için oyunu kullandıktan sonra, burada partilelrle sohbet etti.

http://www.radikal.com.tr

Hiç yorum yok: