18 Mayıs 2010

Fikret Otyam ödülü reddetti



Fikret Otyam ödülü reddetti




10 Mayıs 2010






Gazeteci - yazar ve ressam Fikret Otyam, Akdeniz Üniversitesi tarafından yarın verilecek 13'üncü Çevre Hizmet Ödülü'nü almayacağını açıkladı. Otyam, gerekçe olarak aynı ödülün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na da verilmesini gösterdi ve “Aldığım takdirde yaşanan orman katliamına ortak olurum” dedi.


84 yaşındaki Fikret Otyam, “Ben yaştaki sedir, çam ve nice ağaçların acımasızca kıyıma uğratıldığını acıyla izlerken ve bu kıyımı kıyasıya eleştirirken, aynı amaçlı bir ödülün de Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na da verilmesi, doğa sevgime ve bu konulardaki yazılarıma ters düşeceği; aldığım takdirde yaşanan orman katliamına ortak sayılacağımdan dolayı ödülü almayacağım” dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ‘Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinde, çevre başlığının açılması için gösterdiği üstün gayretlerden dolayı’, gazeteci- yazar ve ressam Fikret Otyam ise ‘Türkiye ölçeğinde eserleri ile çevre bilinci ve doğa sevgisinin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı’ ödüle layık görülmüştü.

http://www.birgun.net/

Hiç yorum yok: