22 Temmuz 2010

Devrimci 78’liler’den Erdoğan'ın ağlamasına tepki















fotoğraf; Evcioğlu / 1 Mayıs-2010

Devrimci 78’liler’den Erdoğan'ın ağlamasına tepki

15:19 | 22 Temmuz 2010

Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum kampanyasında 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı’nın adını gündeme getirmesini ‘çirkin’ bulduklarını açıkladı.

Ankara 78’liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, Mülkiyeliler Birliği bahçesinde, yanında Devrimci 78'liler Federasyonu'na bağlı bazı dernek ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Esentürk, federasyon adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasını dehşetle izlendiklerini, sahici olmayan bir atmosfer yaratılarak istismar yoluna gidilmesini son derece çirkin bulduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında, 12 Eylül’de yapılacak referandumda halkın evet oyu vermesi için propagandasının ne olacağının belli olduğunu kaydeden Esentürk, şunları söyledi: “Türkiye’de ‘sandık uzaktan görülünce politikacılar ağlamaya başlar’ sözü boşuna söylenmemiş. Buradan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve devrimci değerleri burjuva çıkarlarına alet etmek isteyen kişilere iki çift sözümüz var. Hükümetin tercihli politikası sonucu ülkede Türk ve Kürt gençlerinin yaşamlarını yitirirken, televizyonların karşısına çıkarak, inandırıcılıktan uzak bir şekilde gözyaşını siyasal ranta dönüştürmesi bize siyasetin kirlenmede ölçü tanımadığını bir kez daha göstermiştir. Erdal Eren’i, Necdet Adalı’yı kirli politikalarınıza bulaştırmayın. Devrimci kardeşlerimizin onurlu mirasını ve onurlu mücadele tarihimizi hiçbir kürsüde hiç kimseye yem etmeyiz. Bu tür kirli politikalardan herkesi men ederiz.” Toplantıda şair Mehmet Özer de Erdal Eren ve Necdet Adalı’nın ailelerine yazdığı mektupları okudu. Özer, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’de, 1 Eylül-15 Eylül’e tarihleri arasında, 12 Eylül döneminde, öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflar, karikatürlerin yer alacağı sergilerin yanısara dönemi anlatan belgesel gösterimlerinin yapılacağını açıkladı.

http://www.milliyet.com.tr/devrimci-78-liler-den

Hiç yorum yok: