6 Eylül 2010

Yetmez Ama Evet Forumunda Yumurtalı Saldırı

Yetmez Ama Evet Forumunda Yumurtalı Saldırı

"Yetmez ama evet" forumunda yazar Adalet Ağaoğlu ile Osman Can’ın da aralarında bulunduğu konuşmacılar bir grubun yumurtalı saldırısına uğradı. Forumun düzenleyicileri saldırıyı kınadı; "Bu solculuk ve ilericilikle açıklanamaz" dedi.


İstanbul, - BİA Haber Merkezi,
05 Eylül 2010, Pazar

12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumuyla ilgili yapılan "Yetmez ama Evet" forumunda, yumurtalı saldırı düzenlendi.

Taksim Square Otel'deki forumda aralarında yazar Adalet Ağaoğlu, Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı (DSİP) Şenol Karakaş'ın bulunduğu 14 konuşmacı, anayasa paketiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Yumurtalı saldırı dinleyiciler arasında bulunan bir gencin, "Söz almak istiyorum, burada bize hak düştüğünü düşünüyorum" sözlerinden sonra gerçekleşti. Konuşmacıların üzerine yumurta fırlatan yaklaşık altı kişilik grup, salondan çıkarıldı.

Forumun düzenleyicileri arasında bulunan DSİP ve "Yetmez ama Evet" girişimi daha sonra açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Açıklama şöyle:

"Adalet Ağaoğlu'na, Osman Can'a ve Şenol Karakaş'a, yapılan saldırıyı kınıyoruz. İnsanlara saldıran, provokasyon yapanlar solcu ya da ilerici olamaz. Yumurtalı saldırı, ifade, örgütlenme ve düşünce özgürlüğünün, demokrasinin hiçbir yerine oturtulamaz."

"Konuşmacılar dışında, salondan sözlü katılımın olmadığı bir toplantının olduğunu bilerek gelen grubun, sadece söz hakkı istediklerini söylüyor olmaları, konuşmacılara atılan yumurtaların nereden geldiğini açıklamaya yetmiyor. Grubun toplantıya gelirken sadece demokratik haklarını kullanmak için gelmedikleri, saldırmaya hazırlıklı oldukları ve hiç bir şekilde salondan gruba karşı şiddet uygulanmamasına rağmen yalan açıklamalar yapmalarını anlayamıyoruz. "

Açıklamada, "Yetmez ama Evet" aktivistleri tarafından salondan çıkarılan grubun, "saldırıya rağmen" polisçe gözaltına alınmalarına engel olunduğu, forum düzenleyicilerinin şikayetçi olmadığı belirtildi. (SP)

http://bianet.org/

Hiç yorum yok: