1 Ekim 2010

CUMHURBAŞKANI GÜL; TÜM SİYASİ AKIMLAR MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİDİR.


CUMHURBAŞKANI GÜL;
"TÜM SİYASİ AKIMLAR MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİDİR."



01.10.2010-cuma


EvcioğluHaber-
Cumhurbaşkanı; TBMM'nin 23. dönem 5. Yasama Yılı başlaması dolayısı ile yaptığı konuşmada, ''Ülkenin tüm önde gelen siyasi akımlarının temsil edilmediği bir Meclis, eksik bir Meclis olacaktır" diye sözlerini sürdüren
Gül, çeşitli basın yayın organlarında çıkan haberlere göre şunları ifade etti..
''Cumhuriyet, bu Meclis çatısı altında kuruldu, Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi ve kazanıldı. Kurtuluş Savaşı'nı yürüten Meclis, tüm olumsuz şartlara rağmen, ulusal egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü haline geldi. Cumhuriyetin ilanı ve onu takip eden reformlar bu Meclis eliyle gerçekleştirildi. Kurulduğu ilk günden beri Meclisimiz muasır medeniyet hedefinin en büyük taşıyıcısı oldu ve olmaya devam etmektedir''
diye konuştu.

"Bugün geldiğimiz noktada demokratik sistemin kendini yenilemesi için siyasetçilere düşen önemli bir görev var. Siyaset dili yenilenmeli.

Eski siyaset dilinin yeni, dinamik, hoşgörülü bir siyaset diliyle yer değiştirmeli. Siyaset dilinin mahiyeti sonuçları belirliyor. Siyasetin aktörleri tercih ettikleri dilk ile ayrıştırıcı da olabilirler"

"Yeni bir Anayasa'nın sivil bir irade tarafından hazırlanması ihtiyaçtır. Milletin bu çatı altındaki temsilcileri milletin tercihler konusunda çok dikkatli olmalıdır"

Uzun tutukluluk süreleriyle ilgili de görüşlerini belirten GÜL; "Tutukluluk süreleri fiili mahkumiyete dönüştürülmemelidir. Bununla ilgili gerekli yasal düzenlemeler en kısa sürede hayata geçirilmelidir" diyerek sözlerini sürdürdü..


EvcioğluHaber-01.10.2010

Hiç yorum yok: