11 Ekim 2010

KKTC’de Kafes dövüşüne baskın


KKTC’de Kafes dövüşüne baskın

EvcioğluHaber- Girne'de bulunan ve yönetim kurulu üyesi Türk olan; Cratos Premium Otel’ine "Kafes Dövüşü" olarak bilinen KKTC'ni tanıtacaklarını iddiasıyla Kıbrıs'a getirilerek yapılan organizasyon, KKTC polisi tarafından bir baskınla engellendiği bildirildi..
Otelin sahibi Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu
"KKTC makamları son anda ‘yasalara aykırı’ diyerek polis desteğiyle engel oldu” dedi. Etkinliğin engellenmesine bir türlü anlam veremediğini belirten Bozoğlu, en üst düzey yetkililerde temaslarda bulunduklarını ve KKTC adına büyük üzüntü duyduklarını" kaydetti

11.10.2010-

Hürriyet gazetesinin haberine göre; kafes tabir edilen demir parmaklıkların içine iki kişiyi sokuyorlar ve birisi sağ çıkıyor; yaşanması muhtemel vahşet görüntülerine engel olunduğu bildirilen olay şöyle gelişti..


Girne’de bulunan 250 milyon dolar maliyetli Cratos Premium Otel’in Rumların tüm baskılarına rağmen adaya getirdiği ABD’nin ünlü “XFC Extreme Fighting Championship” turnuvası, KKTC hükümetinin emriyle polis baskınına uğradı.

ABD’de “kafes dövüşü” adıyla bilinen etkinlik çerçevesinde eski boksör Mike Tyson ve aktör Jean-Claude Van Damme’nin adaya gelişi ise Rumların baskısıyla engellendi.
Rumlar otele ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in gelişini de engellemişti. Otelin sahibi Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, Eurosport kanalının da yayın akışında olduğu bildirilen etkinliği KKTC’ye getirebilmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, “500 bin dolar karşılığında Rumların engellemesi olmaması için son anda sözleşme imzalayarak KKTC’nin adını tüm dünyaya duyuracak organizasyon yaptık. Ancak KKTC makamları son anda ‘yasalara aykırı’ diyerek polis desteğiyle engel oldu” dedi. Etkinliğin engellenmesine bir türlü anlam veremediğini belirten Bozoğlu, en üst düzey yetkililerde temaslarda bulunduklarını ve KKTC adına büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. KKTC’li yöneticilerin iptal edilen turnuva yerine bir gösteri maçı yapılmasına izin verdiği bildirildi. Organizasyon için adaya gelen birçok ünlü de duruma tepki gösterdi.


11 Ekim 2010

Hiç yorum yok: