19 Aralık 2010

ÇORUM'DA, İÇKİ SATANA HARÇ ZAMMI (CEZASI GİBİ; % 128)

ÇORUM'DA, İÇKİ SATANA HARÇ ZAMMI. (CEZA GİBİ; % 128)

EvcioğluHaber- Çorum Belediyesi tarafından, içki satan büfe, bakkal, market gibi işyerlerinin 2011 yılı ruhsat harçlarına %128 oranıda zam yaptığı bildirildi....

AKP'li ve CHP'li Belediye meclis üylerinin oybirliği ile aldığı karada; içki satan işyerlerine %128, dışında kalan
işyerlerinin ise; % 10 olarak belirlendi..!
Adalet..! Devletin yetkisini ele geçirenlerde vicdan ve Adalet duygusu olmalı değilmi? Aksi halde; "Ne yapalım, istediğimiz şekilde oranları belirleme yetkisini kanun ve yönetmelikler veriyor bize.." diyorlar..
Sizler bu alınan kararda, yani;
İçki satan işyerlerin haftasonu harç oranı: % 128
Diğer işyerlerinin haftasonu harç oranı...; % 10
Siz burada bir Adalet görüyormusunuz..?
***
Çorum dünyanın en temiz ve güzel şehri seçilmişti..!
Buyurun bu temiz şehirde; Belediye Meclisinin aldığı kararda esnafları arasında bile ayrımcılık yapıldığı bildiriliyor....

Konuya ilişkin bilgi veren; CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili ise; Tam metni de görmediklerini iyi incelemeden imzaladıklarını belirten CHP li üye; "harçlarla ilgili metin önümüze geldiğinde fark edemedik, içki satan yerlerin harçlarının bu kadar fahiş artış olacağını düşünemedik.." ve dolayısı ile "iyiniyetimizi suistimal ettiler" demekle yetiniyor..


Tamda Aziz NESİN'lik bir olay.. Halkı ilgilendiren bir karar alınıyor, bundan sorumlu olanların biri kötü niyetli ne yaptığını biliyor.. Diğeri iyiniyetli ama , ne yaptığını bilmiyor.. !
Buyurun size memleketimden insan manzaraları...!

"İçkiye yapılan bu kadar zama rağmen bir şey anlamadınız.. Öyleyse; satanıda ağır yük altına alalım satamaz hale gelsin..!" denilmektedir..

EvcioğluHaber-19.12.2010

Hiç yorum yok: