16 Aralık 2010

ÖMER EL BEŞİR'İN DEMOKRASİSİ; SUDAN'DA KADIN KIRBAÇLANIYOR.

ÖMER EL BEŞİR'İN DEMOKRASİSİ; SUDAN'DA KADIN KIRBAÇLANIYOR.
EvcioğluHaber- Ömer El Beşir'in darbeyle yönetimi ele geçirmesinden sonra, halka uygulanan şiddet ve zulmün önü arkası kesilmiyor..
Şeriat kurallarının uygulandığı Sudan’da polisin, zina yaptığı öne sürülen bir kadına karakol önünde keyfi ceza vermesi Sudan’ı karıştırdı.

Bir kadına, "Umdurman Karakolu" önünde polisler tarafından, yüzlerce halkın gözü önünde kırbaçlandı. Acı çeken kadının feryatları ise; insanlık dışı uygulama olan 'kırbaç Cezası' nın bu gün hala günümüzde uygulanma alanı bulduğunun bir yankısı gibiydi..

Ruh sağlığı bozuk darbecilerin topluma nasıl kötülük yaptıklarının da aşağılık bir örneği gibiydi..
Görev yapan bir polisin paylaşması ile ortaya çıkan görüntülerin medyaya yansıığı belirtilen vahşetin video görüntüleri hakkında soruşturma açılacağı bildirildi..

OLAYI PROTESTO EDEN 30 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Sudan'ın başkenti Hartum'da bir kadının polis tarafından kırbaçlanmasını protesto için bugün bir gösteri düzenlemek isteyen 30 kadar kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Olay yerindeki AFP muhabiri, protestocu kadınların, başkentin merkezinde Sudan Adalet Bakanlığı binası civarında polis ve güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirtti.

Göstericilerin, görüntüleri internetten de yayınlanan kırbaçlama cezasını kınayan bir mektubu bakanlığa vermek istedikleri kaydedildi.

Kadının neden kırbaçlandığının gerçek nedeninin bilinmediği belirtildi.

Adli makamlar dün, kırbaçlama olayıyla ilgili soruşturma açıldığını açıklamıştı..

Değerli okuyucular; devlet güçleri tarafından işlenen suçların ardından, "bu çürük elmaları temizleyeceğiz.. Cezalandıracağız." gibi, halkın bu zulme karşı direnmesini engellemeye yönelik söylemlerdir..

Sudan'ı Karıştıran Kırbaç Cezası VİDEO


EvcioğluHaber-16.12.2010

Hiç yorum yok: