24 Ocak 2011

KATLEDİLİŞİNİN 10. YILINDA ALİ GAFFAR OKKAN

KATLEDİLİŞİNİN 10. YILINDA ALİ GAFFAR OKKAN

EvcioğuHaber-
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapattı ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı.

Bu cinâyet hâlâ çözülememiş olmakla birlikte, ya Hizbullah ya da PKK tarafından işlenildiği iddia edilmektedir. Hakkında pek çok gazete yazısı ve kitap yazıldı. Ayrıca Gaffar Okkan'ın hayatını ve bu suikastı konu alan "3310 Öldürüldü" isimli kitap Emrah Gürkan tarafından kaleme alındı.

Diyarbakır'lılarla ilk kez devleti barıştırdı..
İlk kez Diyarbakır'lılar bir emniyet Müdürünü sevmişti.. Sokak çocuklarından, sporculara; ev kadınlarından, toplumun tüm kesimlerine sevgiyle yaklaşınca barışın sağlanacağını göstermişti tüm Türkiye'ye..
Ama olmadı..!
Bu yaklaşımının bedelini canıyla ödettiler..

İlahlar olmaz dediler..
Sevgiyle değil, zulümle yaklaşacaksın dediler.. Diyarbakır'lılar, Ali Gaffar Okkan ağabeyleri için ağladılar..
Çocuklarının adını dahi; Ali Gaffar OKKAN koydular.. O çocuklar bu gün, Okkan'ın yattığı Hendek ilçesindeydiler....
Bir başka örneği daha olmadı..
Sıradışı bir bürokrattı..
Işıklar içinde yat..

Ocak ayı ne kadar karanlık bir aymış.. Karanlık ilişkiler ağı hep bu aya denk geliyor.. Aydınlar, yazarlar bu ayda katlediliyor..
Neden?


EvcioğluHaber-24.01.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: