24 Ocak 2011

KATLEDİLİŞİNİN 18. YILINDA UĞUR MUMCU ANILDI

KATLEDİLİŞİNİN 18. YILINDA UĞUR MUMCU ANILDI

EvcioğuHaber- “Uğurlar olsun, Uğurlar olsun..Yürekli yiğitlere hatıram olsun…" "Vurulduk..! Ey Halkım Unutma Bizi!” diyordu dizelerinde.. Sevenleri 24 Ocak günü aynı acıyı yaşayarak, isyan edercesine bir muhattab bulamamanın boşluğunda nefretlerini bir kez daha haykırdılar.

24 Ocak 1993 günüydü... Evinin önündeki sokakta, aracına yerleştirilen bir patlayıcı ile katledilen Uğur Mumcu, Ankara'da evinin bulunduğu ve arabasına konan bombanın patlamasıyla yaşamını yitirdiği yerde ; sevenleri, dostları ve CHP Genel Başkanı Sn; Kemal Kılıçtaroğlu'nun da katılımıyla anıldı..
Anma etkinliğinde; katılımcıların ellerindeki karanfilleri bombanın patladığı yere yapılan anıta bırakarak; Göz yaşları içinde terörü naletlediler.. Gerçek faillerin bulunmadığı yönündeki konuşmalardan sonra Kılıçtaroğlu; "Biz Meclise önergeler veriyoruz, ki; faili meçhul cinayetler aydınlanma çalışmaları yapılsın diye, AKP'lilerin oylarıyla reddediliyor" diye ifade ettiği gözlendi..

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özge ve Özgür Mumcu, avukatları Halil Sevinç aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mumcu'nun aracına bombayı koyduğu iddia edilen Oğuz Demir'in dahi yakalanıp yargı önüne çıkarılamadığının vurgulandığı suç duyurusunu ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA verdiler..


EvcioğluHaber-24.01.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: