26 Ocak 2011

KESK'in 'Torba Yasa' eylemi biber gazıyla engellendi

KESK'in 'Torba Yasa' eylemi biber gazıyla engellendi

EvcioğluHaber- Bu gün TBMM'de görüşülmeye başlanan Torba Yasa'nın geri çekilmesi talebiyle , KESK Ankara Şubeler platformu tarafından Meclis önüne yürünüp dikmen kapısında bir basın açıklaması yapılmasına polis izin vermedi..
Eski Emekli Sandığı önünde toplanan KESK üyeleri, buradan TBMM önüne yürümek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti. Sağnak yağan yağmara rağmen bekleyişlerini sürdüren KESK üyeleri, bir saatten fazla burada beklediler..
Zaman, zaman; “Emekçiye değil, çetelere barikat”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Torba yasa geri çekilsin” diye sloganlar atıldı..

Uzun bekleyiş ve uzun pazarlıkların sonuç vermeyişinin ardından; KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, konuyla ilgili bir açıklama yaparak,; Tüm illerde 'Torba Yasa'yla ilgili basın açıklamaları yaptıklarını belirterek “bu yasanın derhal geri çekilmesi gerekir, hükümet çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak istiyor.. Mücadelemiz artarak devam edecektir” dedi.

KESK Genel Başkanı; polisin emekçilere karşı sert tutumunu eleştirerek; ”Hakları için eylem yapan kamu emekçilerine müdahale eden polis, devletin polisi değil hükümetin polisidir. Polis, bana ‘canım’ diyecek kadar pervasızdır. Bu emniyet amirini ve basın açıklaması yapmamıza izin vermeyen teşkilat hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” dedi

EvcioğluHaber-25.01.2011- Salı

1 yorum:

Emrullah T dedi ki...

Emrullah T dedi ki...

Herkes Torbaya Girdi.
Bu eylemden kim nasıl bir sonuç çıkarır bilmem ama iki açıdan değerlendirmek mümkün bence. Bir, Kesk'in geldiği nokta açısından. İki, Ülkenin demokrası ölçüsü açısından ele alınabilir.

Kesk,bu gün bir basın açıklaması yapamaz hale geldiyse eğer, bu güne kadar Kesk ve keski var eden sendika yöneticilerinin kendilerine şöyle bir soru sorması gerekir Biz veya bizler, neyi eksik yaptık? Neyi fazla yaptık? Eğer hala bir sorun görmüyorlarsa bu günkü durumdan rahatsız olmuyorlarsa? söyleyeblecek pek fazla bir şey kalmamış demektir. Yok aksine bu durumu kedilerince bir başarı olarak görüyorlarsa? yine diyecek bir şey yok demektir!

Ama bir şeyi hatırlatmakta yarar var.
Tarih kayıt tutmaya devam ediyor.
Tarih affetmez..................!