5 Ocak 2011

ÜNİVERSİTELER 12 EYLÜL ÖNCESİNEMİ DÖNDERİLMEK İSTENİYOR..?


ÜNİVERSİTELER 12 EYLÜL ÖNCESİNEMİ DÖNDERİLMEK İSTENİYOR..?

EvcioğluHaber- Bu gün, ODTÜ kampüsünde toplanıp; AKP Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrencilere polisin izin vermemesi üzerine aşagıdaki görüntüler yaşandı.. .

ODTÜ, Hacettepe ve Ankara üniversitesi öğrencilerinin polis şiddetini protesto etmek amacıyla ODTÜ kampüsünden AKP Genel Merkezi'ne bir yürüyüş yapmak istemeleri üzerine, gaz bomboları ve tazzikli su sıkılarak engellendiği görülüyor....

Bu gün ankarada bu olaylar yaşanırken; Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde ise bir öğrenci elinden ve kafasından eli satırlı saldırgan kişilerce yaralanıyor, ölüm den son anda kurtuluyor..
Sağ görüşlü öğrenci oldukları bildirilen ve eşgalleri belirlenen saldırganlar aranıyor.. Hep arandı yıllarca..! Umarız bulunur..? Yetmez cezalandırılır..?

Ama; bakarmısınız.?
Her iki olaydada 12 Eylül öncesinde yaşanan olaylarla bire bir benzerlikler göstermektedir...
Üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarının ve eli satırlı, bıçaklı sağ görüşlü oldukları öne sürülen öğrenci kılıklı kişiler okulun içinde, öğrencileri yaralıyor veya öldürüyor..
Üstelik, okullarda hem özel güvenlik görevlileri ve hemde resmi ve sivil polisler varken kimse bunu engelleyemiyor..!
Demokratik ve özgür bir kurum olması gereken üniversiteler, bu yaşananlarla nereye gidiyor ? Önceki aylarda yaşananlara ve bu günlerdeki olaylarda olanlar aklı selim düşünen insanların kaygı duyması gereken olaylardır..

Çağdaş, demokratik ve özgür bir üniversite de bilimsel çalışmalar yapacak insanlar yetiştirecek üniversiteler gerektiği, bu durum ülkemizin geleceği açısından da hayati öneme sahiptir..
Artık durdurun !
Eli satırlı katilleri?
Kim bunlar.?


EvcioğluHaber-05.01.2011- Çarşamba

Hiç yorum yok: