20 Haziran 2011

GENÇLER MEYDANA; 19 HAZİRANDA MEYDANLARDAYDI.

GENÇLER MEYDANA; 19 HAZİRANDA MEYDANLARDAYDI.

EvcioğluHaber- Ortadoğu’da başlayıp Avrupa’ya kadar yayılan hareketlenmenin Türkiye’deki ilk kıvılcımları 8-10 Haziran’da Gençler Meydana oturma eylemiyle başlamıştı. ‘’Tunus Tahrir Madrid şimdi İstanbul!’’ sloganıyla eyleme başlayan gençler kendilerini bekleyen işsizlik ve onları antidemokratik uygulamalarla üniversitelerde baskılamaya çalışan YÖK’e karşı bugün yine meydanlardaydı.

SANY0135
















Galatasaray Lisesi önünde başlayan eylemde ‘’İşsizliğe karşı gençler meydana! ve ‘’YÖK’e karşı gençler meydana !’’ sloganlarıyla halka çağrıda bulunuldu. Halkın alkışlarla desteklediği eylemde gençler işsizlik, geleceksizlik ve YÖK’e karşı başlattıkları mücadelenin haklılığını aldıkları olumlu tepkilerle bir kez daha kanıtladı.
Taksim Meydanı’nda son bulan eylemin basın açıklamasında işsizlik ve YÖK’e karşı gençlerin sesinin yükselmeye devam edeceği belirtilerek hükümete uyarıda bulunuldu.

Kapitalist düzen her geçen gün daha kötüye gidiyor. Kapitalizme köle haline getirilmek istenen emekçi halkın sömürüsüne dur demek için gençler bir kez daha meydanlara çıktı. Gençler, Ortadoğu’dan kopup Avrupa’yı saran yaylım ateşinin İstanbul’da da devam edeceğini gösterdiler.

YÖK ile baskı altında tutulmaya, susturulmaya ve sindirilmeye çalışılan ve yine YÖK tarafından üniversitelerin sermayeleştirilmesine boyun eğdirilmeye çalışılan gençler bugün bir kez daha gösterdiler ki yükselen sesleriyle onlardan çalınan geleceklerini direnişleri ile alacaklar.

Fotoğrafları görmek için tıklayınız..

http://www.genclermeydana.net

EvcioğluHaber-20.06.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: