22 Haziran 2011

MEYVE SEBZE SEÇERKEN...


MEYVE SEBZE SEÇERKEN...

EvcioğluHaber- Toplum olarak beslenme alışkanlığımız çok yeterli ölçü de değerlendirilemez... Çünkü; hem düzenli beslenme alışkanlığı (zamanında ve süresinde) hemde, beslenme de gıda çeşitliliği çok değil..
Meyve ve Sebze alırken nelere dikkat etmeleri ve tercihlerine ilişkin bir uzman görüşü;

http://www.resim5.com/resim/karisik_meyve_sepeti.jpg


Uzman Diyetisyen Ferin Batman'ın görüşü.

Beslenme uzmanlarının yeni gözdesi “Akdeniz-Asya Diyeti”, Akdeniz ve Asya yemek alışkanlıklarının sağlıklı taraflarını birleştiriyor.

“Antioksidantlar”ın da Akdeniz-Asya diyetinde çok önemli yer tuttuğunu belirten Batman, meyve ve sebze seçerken, koyu renkli olmalarına ve renk çeşitliliğine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Besinlere kırmızı rengi veren “karotenler”in kanseri önlemede vesavaşmada büyük bir rol oynadığının saptandığını bildiren Batman, şunları söyledi:

“Kırmızı şarabın bilinen yararlarını yanı sıra iltihaplanmaları önlediği ve kan basıncını düzenleyerek, hipertansiyon riskini azalttığı da görülmüş.

Bu beslenme biçimini uyguladığınızda kekinizden taviz vermeden hem sağlıklı besleniyor hem de zayıflayabiliyorsunuz. En iyi tarafı da hem Akdenizli hem Asyalı olan biz Türklerin beslenme sistemine, Türk yemeklerine oldukça uygun olması...”

Batman, Akdeniz-Asya diyetinde, brokoli, karnabahar, lahana, kereviz, pırasa, soğan, domates, maydonoz, elma, üzüm, kiraz, kurubaklagiller, çay ve şarabın, sıkça ve karıştırılarak yenmesinin önerildiğini kaydetti.

Kanser türleri ve Tedavi


EvcioğluHaber-

Hiç yorum yok: