9 Haziran 2011

Gençlerin Meydanda Eylemin 1. Günü açıklamaları

Gençlerin Meydanda Eylemin 1. Günü açıklamaları

EvcioğluHaber- Gençler Meydana gurubunun; İşsizlik ve YÖK'e karşı Taksim Meydanı'nda yürüttükleri işsizlik, kirli siyaset ve YÖK karşı üç günlük oturma eyleminin birinci günü yaptıklar.

Manifesto

İşsizliğe ve YÖK’e karşı direnişimizde 1 günü geride bıraktık…

Bu iş olmaz dediler, kimse ilgi göstermez dediler, zaten iş var da çalışan yok dediler, ihtiyaç listesi ile yarmış eylem dediler fakat korkulan olmadı, eylemimiz başarı ile ilk 11 saatini geride bıraktı.

Başarı derken neyi kastediyoruz? Elbette taleplerimizi Taksim Meydanı’ndan duyurduğumuzda aldığımız desteği.

Gördük ki işsizlik gerçekten tüm halkın en önemli sorunuymuş.

Gördük ki her hanede bir işsiz var. Gördük ki üniversiteye girenler, mezunlar ve kazanmaya çalışanlar önledindeki 3 yıl hakkında bir tahmin yapamıyorlar.

Bizim için en iyi istatistik veriden daha iyi veriler verdi oturma eylemimiz.

Peki bugün neler oldu?

Sabah Tunus’tan Mısır’dan İspanya’dan direnişleri anlatarak başladığımız eylem, öğle ve akşam saatlerinde bir çok genç, akademisyen, emekli, işçi ve kadının ilgisi ile karşılandı. Medya kanallarında da geniş yer alan eylemimiz işsizliğe dair şimdiye kadar duyulmadık bir sesi ortaya koydu.

Saat başı yaptığımız ajitasyonlar birçok kişi tarafından alkışla karşılandı. İnsanlar taleplerini boş pankartımıza ve dövizlere yazdı. Taksim meydanından öylece yürüyüp geçenler eylem öğrendiler, sonra eylemin kendisi oldular.

Gençlerin taleplerini dile getirme adresinin Taksim olması yolunda emin adımlarla ilerliyor, herkesi eylemimizin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

NOT: Madrid Sol Meydanı’ndan arkadaşlarımız bize ulaşarak kendilerine umut olduğumuzu dile getirdiler. Yarın öğle saatlerinde canlı bağlantı yapacağız. Saatini sitemizden duyuracağız.

Leman Sam'ın Destek Ziyaretine geldiği bildirildi.

Açıklama No: 1


Arkadaşlar,

Gençler Meydana çağrısı dostun, düşmanın kulağına hızla ulaşmış oldu. Ne mutlu ki bahanesi çokların sayısı bir şey yapmalı diyenlerden az. En önemlisi de bu. Arkadaşlar oturma eylemimize herkes davetlidir. Hakkını arayan herkes gibi TEKEL’ciler gibi,...

anneler gibi, Hopa’da tutuklamaları protesto edenler gibi, liseliler gibi meydanda 3 gün 3 gece oturacağız.

Hepimiz işsiziz, işsiz kalıyoruz veya güvencesiz çalışıyoruz. Kim geleceğinin sahibi ki? İşsizlik ihtiyaçlarımızı karşılayamamanın sorunu değil ki? Paramız, harçlığımız yok sorunu değil ki? İşsizlik üretilen hiçbir şeyde büyük insanlığın payının olmaması, yok sayılması sorunudur. Hepimizden ilk iş başvurumuzda 10 yıllık tecrübe istemediler mi? Hepimizden en uyduruk işte bile iki dil istemediler mi? Sigorta bile yapmadıkları, üç kuruş maaşa çalıştırdıkları biz gençler değil miyiz? Hepimiz okurken çalışmadık mı? Mezun olunca iş bulma garantisi mi verdik demediler mi?

Bu güne kadar inandıklarımız, değer verdiklerimiz kendinden önce dünyanın neresinde olursa olsun yola düşenlerin peşinden gitmedi mi? Gerçekçi olup imkansızı istemeyelim mi?

Kazanmak için iyi plan yapmalıyız ama her şeyden önce yola çıkmalıyız. Metin Lokumcu olunmamalı mı?

Şimdi gençler yola çıkıyor? Bir bakıyor? Dünyada ki genç kardeşleri neler yapıyor?

G20 ülkesi başkanları kadar bile enternasyonal düşünmek istiyor? Diğer direnişlerle, mücadelelerle birleşmek istiyor?

Polis ya saldırırsa, ya yine gaz sıkarsa diyenleri duyar gibiyim.

Daha önce sıktıkları öfkemizi daha fazla bilemedi mi? Şimdi sıksalar yine bilemez mi? Yine gazın karşısında omuz omuza direnmez miyiz? Yine kazanmaz mıyız? O meydanı daha önce de kazanmamış mıydık gazcı biraderlere karşı?

Ha bir de ihtiyaçlar var. Tatile gitmek için, bronzlaşmak için, haddinden fazla doymak için, saçı başı dağınık dolaşmak için olmasa gerek? Arif olan anlar. Eylem olan da anlar.

Uzun lafın kısası kaybetmeye yokuz, kazanmaya varız.

Tüm sağır kulaklar duymalı, kendini öldüresiye güçlü sananlar sarsılmalı, koltuklarına yapışanlar utanmalı, el pençe divan rektörleriyle YÖK’ü restore edenler duraklamalı, şifrecilere tatmin olanlar hesap vermeli, internete sansür koyanlar aklını başına toplamalı, nükleer santrali aklından geçirenler fark etmeli, gençlere işsizlik vaat edenler bilmeli; biz den çaldığınız geleceğimizi istiyoruz.

8-9-10 Haziran’da Gençler Meydana

İşsiz gençler geleceğini alacak.

YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek.


İŞSİZLİK VE YÖK'E KARŞI; GENÇLER MEYDANDA "TAKSİMDE"

http://www.genclermeydana.net

EvcioğluHaber-09.06.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: