26 Temmuz 2011

İnsan olanın kanı donar bu ifadeye


EvcioğluHaber- İnsan olanın kanı donar bu ifadeye..!
Uzman Çavuş A.S., “Bayanlar koğuş kapısını açmamızı istedi, ama biz bir şey yapmadık. Rutbeli arkadaşlar, yangına karşı attıkları yaş battaniyeleri suya değil, yanıcı maddelere batırdıklarını anlattı”

Uzman çavuştan kan donduran ifadeler! "Hayata dönüş operasyonu" olarak bilinen ve cezaevlerindeki koğuş sisteminden "F Tipi" insanı insanın sohbetinden bile ayıran ve tutuklular tarafından "Tabutluk" denilen sisteme geçilirken dönemin Koalisyon hükümetinde Hikmet Sami Türk'ün Adalet Bakanı olduğu bir dönemdi..


Adalet Bakanı; "Biz onları daha iyi koşularda cezalarını yatmalarını sağlamak istiyoruz, ama onlar direniyor.. Devlet şefkatli kolarını onlarada açtı"
demişti.
"Bizi yaktılar" diye bağıranlar sorulduğunda ise; "Devlet böyle gayri ciddi şeyler yapmaz" demişti..

Ve 10 yıllardır tartışıldığı ve orada tam olarak ne olduğu anlaşılamayan Türkiyenin cezaevleri operasyonu ile ilgili tanıklar korkularını yendikçe yavaş yavaş dile geliyor..


Vatan'da "Uzman çavuştan kan donduran ifadeler!" başlığı ile yayınlanan haberde;

Daha önce, Taraf gazetesine giderek, operasyonda yaşadıklarını anlatan ve o tarihten bu yana ifadesi alınmayan A.S. adlı eski uzman çavuşun ifadesi, Bayrampaşa Cezaevi’ndeki katliamdan 10 yıl sonra açılan dava kapsamında alındı.

Operasyonda Bayrampaşa Cezaevi’nde görevli olan Uzman Çavuş A.S., “Bayanlar koğuş kapısını açmamızı istedi, ama biz bir şey yapmadık. Rutbeli arkadaşlar, yangına karşı attıkları yaş battaniyeleri suya değil, yanıcı maddelere batırdıklarını anlattı” dedi.

Eğer bu ifadelerin %1 bile doğru ise; tek kelime ile korkunç. Korkunç.. Dehşet verici..
Ülkemin tarihi adına, İnsanlık adına utanç duyulması gereken bir hal... !

Ama, anlaşılan yavaş yavaş sis perdesi aralanıyor olmalı ki; o tarihlerde oralarda görevli olupta, korkudan konuşamayanlar, vicdanlarının sesine kulak vererek "yaşanan gerçekleri" anlatmaya başladılar.

İnsan insanlığından tiksiniyor.. Uzman Çavuş ne diyor.
"Koğuşlara envanterde kayıtlı olmayan, çeşitli gaz sıktılar. İçeriye yanıcı maddeler attılar. İnsanlar, yatakların yanmasıyla değil; içeri atılan ne olduğu bilinmeyen yanıcı maddelerle kömüre dönmüşlerdi.. Yangın başlamıştı, içeriye su ile ıslak battaniye atıyoruz diye yanıcı maddelere batırılmış olanları atılmış" diyor.
Bu anlatılanları, kim kime yapar?

O koğuşlarda kimlerin olduğu önemli değil, önemli olan; orada devlet gücünü üstlenenlerin böyle kanun dışı eylemlere baş vuruyor olduklarıdır..

Ancak! Adalet mutlaka yerini bulacak olması umutlandırıyor insanı..
Kimsenin yaptığı yanına kalmamalı.. Hakettikleri cezayı çekmeliler..

Mahkemeye ifade veren U. Çavuşun vicdanına ve yüreğine sağlık.. Diğer vicdan sahibi insanlarında dillenmesi gerektir..
Çünkü; ülkemin insanları artık, hangi kademede ve görevde olursa olsun, korusuzca yaşamalı..
Türk insanı bu huzuru ve güven ortamında yaşamayı hak ediyor.. Demokrasinin en ücra köşelerde dahi eksiksiz uygulanması için, en başta Yargı şuçluların cezasını geciktirmeden vermelidir..

Kaynak: Vatan

26.07.2011-Salı- EvcioğluHaber

Hiç yorum yok: