31 Temmuz 2011

Dünya Açlıktan ölüyor ama; Hiç kimse İnsanlığından utanmıyor.!

Dünya Açlıktan ölüyor ama; Hiç kimse İnsanlığından utanmıyor.!

EvcioğluHaber- İnsan olmak; iki ayak üstünde bir kafa ve yanlarında iki uzuv gezdirmekle ilgili değildir.
Dünya'nın bir çok Afrika ülkesinde çocuklar, kadınlar ve insanlık bir lokma ekmek, su bulamadığı için ölüyor..


Afrika Açlıktan Ölüyor.
Çeşitli gazetelerde küçük bir haber olarak ancak yer alabilen ama; milyonlarca insan, (çocuklar.!) gıda ve susuzluktan dünyanın gözü önünde ölüyor..
Dünya seyirci..
Afrikanın yoksul ülkelerinden Somali'de milyonlarca insanın açlıktan ölüyor olması ve BM mülteci kampından yapılan yardım çağrısına hiç bir ülkeden olumlu cevap gelmediği bildiriliyor..!

İNSANLIK ÖLÜYOR.!
İnsan,
Human,
Humanizma.!
Yok böyle bir şey...!

İnsan, daha çok hırs ve çevre katliamıyla meşgul olduğundan; ALTIN aramak ve 'HES' projeleriyle meşgul olduğundan, yaşam alanları yok olan insanların yaşam olanaklarıda kalmıyor..
Yıllar önce Afrika'da aynıydı.. Bergama'da altın çıkaranlar, Kazdağları'nda milyonlarca ağaç kesip; sondaj vuranlar, oranın yerli halklarının yaşam alanlarını yok ediyorler.. Bunlar yarının yoksul köylüleri belkide açlıktan ölecek olanlar....!
Örnek ortada..!
****

Evet ! Aslında yavaş, yavaş insanlık ölüyor..
BM Mülteci kamplarında..
!

BM İnsani Yardım Komitesi; zengin ülkelere yaptığı yadım çağrısı cevapsız kalınca, dünyanın tüm ülkelerine duyurduğu "gıda ve içilebilir su" çağrısında bulundu..
Ancak; şimdiye kadar hiç bir ülkeden yardım çağrısını ciddiye alıp yardımda bulunan bir ülke olmadığı açıklandı..


Bu gün Afrika ülkelerinin yaşadığı yoksulluğun sorumlusu olan emperyalist Avrupa ülkeleri, neden oldukları açlığın durdurulmasına kılını bile kıpırdatmıyor..

Sömürge ülkelerinin başına gelebilecek en kötü durum bu olsa gerek; AÇLIKTAN ÖLÜM

Manda hayranları; bilmelidirlerki; eseriniz bundan daha kötüsü olmayacak..
AÇLIKTAN ÖLECEK İNSANLAR..!

O ülkeler; bir zamanlar, İngilterenin, İtalyanın, Fransanın ve diğer ülkelerin sömürge ülkeleriydi.. Somali, Kenya, Cezayir, Libya ve diğer Afrika ülkelerinin yeraltı ve üstü kaynaklarını yerinde bir avuç bırakmadan tüm ekonomik değerleri kendi ülkelerinin refahına taşıdılar..

Afrika yosullaştı..

Şimdi ise, ne yiyecek bir lokma ekmekleri ve nede içecek bir bardak suları kaldı.?

"Ağaçlar, ayakta kurur; susuzluktan ölür"

Evet, yoksul bırakılan Afrika'nın siyah derili halkı; beyaz insanın yapacağı bir avuç pirinç pilavına muhtaç hale getirildi..

Ölüyorlar.!
Bir deri bir kemik, kuruyorlar, bir ağaç gibi..!
Ama, dünyanın Medeni, uygar ve çağdaş insanları; daha da önemlisi; Petrol paralarıyla altlarına altından tuvalet deliği yapan Arap krallar, 5x5 jiple fing atan budalaların tükettiği ve şehir içinde işine giderken jipiyle tükettiği kaynakların aslında kıt kaynaklar olduğunu bildiği halde; bu gece oruç tutmaya kalkıp, yarın yine aynı jiple (milyonlarca insan açlıktan ölürken) işine giden Müslümanlar bir düşünün..! Hz.Muhammet sizin gibi yaparmıydı.?

"Komşusu aç yatarken, kendisi dok yatan bizden değildir" diyen bir toplumun bu gün açlıktan ölenlere ses çıkartmıyor olması garip değilmi.? Sizcede?

Allah sonunuzu hayır getire!

Dünyanın bir köşesinde, ses çıkaracak halı kalmamış açlıktan..! İnsanlar ölüyorken.?
Sizler, yatağınıza başınızı rahat koyabiliyorsanız?
Rahat uyuyabiliyorsanız.?
***
Gerçekten vijdanlarınız sizi rahat bırakıyorda uyuyabiliyorsanız.. ? Size diyecek sözümüz yok..!
Ama; bilinizki; toplumsal bellek yazıyor, unutmAYAcak!

İnsana benziyor olmanız yetmez? İnsan olmak gerek...!

Güncelleme;01.08.2011-19:38
31.07.2011ı-Pazar- EvcioğluHaber

4 yorum:

Emrullah Yıldız dedi ki...

Selamin Aleykum..
Şu hayırlı, mubarek Ramazan gününde yazmış olduğunuz yazı gerçekten oldukça yerinde ve hayırlı bir yazı olmuş.
Allahu Teala size hayırlar bağışlasın.
Müslümanlar için mubarek kabul edilen şu günlerde, Afrikada insanlar açlıktan ve susuzluktan ölüyor olması "Komşusu açken , kendisi dok yatan biz den değildir" diyen İslam alemi için, Allahu Teala yukarıda görüyordur. Lüks yaşayıpta yoksullara yardım etmiyorlarsa ergeç cezasını görecekler.
Ama sizin yazınız oldukça anlamlı buldum.
Sitenizde bu insanların yaşadıkları çaresizliği yayınladığınız için Allahın hayırlarına nail olduğunuzu bilin...!

Allaha emanet olun
Emrullah
İst.

Yönetici dedi ki...

Merhaba değerli arkadaş..
Bu sitenin yayın amacı kar elde etmek değildir.. Gördüğünüz gibi reklam yayınıda yoktur.. Sadece ve sadece,sesi duyulmayan kimsesizlerin, emekçilerin ve yoksulların sesi olmak. Bunu da en yalın haliyle yapmaya çalişıyoruz.... Yani; bir afrikalı zencini açlıktan ve susuzluktan derisi kemiğine yapışmış halini olanca çıplaklığı ile o iki yüzlü insanlık kalıntılarınında lüks yaşarken aynı zamanda ve aynı dünyada ve aynı çağda o güzel insanların o hale nasıl getirildiğininde bilinmesini istiyoruz.!
Ayrıza;bu Mubaek Ramazanda bol çeşit yiyecekle karnını lüks içinde doyuranlara da bir çağrıdır; "Müdahil olunda bu insanlar göz göre göre ölmesi" demek içindir..
Umarız duyan olur.? Çok değil kedi lükslerinden azıcık verseler, bu insanlar ölmeyecektir..

Hacı Bektaşi Veli'nin veciz sözünü anmadan geçmek olmaz.!
"Yarin yanağından gayri, her şeyi paylaşabiliriz" der.! Evet.! Bir parça ekmeğimizi bile olmayanla paylaşmalıyız....? Ki; Dünya açlıktan ölmesin..

Sadullah S. dedi ki...

Merhaba değerli ve güzel insanlar. Afrika açlıktan ölüyor kimse insanlığından utanmıyor diyorsunuz. Allah aşkına söylermisiniz, kaç tane insan varki? Eğemen kültür, yık yok et, yüklen al getir. Doğayı insanı talan ettilr. Bu gün açlıktan ölen kara Afikanın siyah insanları, işgalcilerce önceden köle olarak kendi tarlalarında çalıştırıldılar. İnsan olanın vicdanı ve adalet duygusu vardır.

Hoşcakalın
Sadullah S.
İst.

Osman dedi ki...

Egemenlerin ve emperyalistlerin sömürgeden elde ettiği ve insanların kanı pahasına yağ bağladığı bankalarıyla (IMF ve DTÖ veya İlaç fabrikalarıyla)insanlığı dize getirmektedirler. Sömnürü yoksuluğu, yoksulluk ölümü getirmektedir.
Ölüm ama nasıl? baunun kararını ise yine emperyalist güçler veriyor. Nasıl öleceğine de onlar izin veriyor. Irakta Milyonlarca erkeği öldürerek, milyonlarcasının sakat kalması bir yana; milyonlarcasının uğradığı tecavüz yanında hediyesi..
Sonuç; göstermelik devletler, onların çıkarlarına hizmet edecek hükümetler.

Başınız sağolsun
Osman