30 Eylül 2011

Zamanıma Değer mi



İş hayatınızın birçok noktasında kafanızdan mutlak geçmiş bir düşüncedir: "Bütün gün ufak tefek işler peşinde koşmaktan iş yapabildiğim tek zaman dilimi ya çok erken saatler ya da çok geç olanlar".

Yapıla
11n bir araştırmaya göre 400 üst düzey yöneticinin 380'i vakitlerini gereksiz yere harcayan 3 büyük suçlu olarak şunlar belirlenmiş:

1. Gereksiz toplantılar
2. Önemsiz mailler
3.Gereksiz uzunluktaki Powerpoint sunumları

(Sonunda İsviçre'de bu konuya bir son vermek amacıyla, AntiPowerPoint Party adında bir parti kurulmuş. Detay için tıklayınız. )

İşimiz gereği her an insanlarla çalışıyoruz ve iş arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek hepimiz için önemli bir konu ancak bazen onlar için çok önemli bir konu sizin için önemli olmayabilir. İşte bütün bu sorunları adreslemek için hızlıca uygulayabileceğiniz ve çok daha verimli bir iş hayatına kavuşmanıza yardımcı olacak bir test var. Birisi size bir istekle geldiğinde yanıtlamanız gereken sorular:

1. Ben bu iş için doğru kişi miyim?
2. Şu an bu iş için doğru zaman mı?
3. İşi yapmak için yeteri kadar bilgiye sahip miyim?

Eğer bu sorulardan birinin bile yanıtı "Hayır"sa işi yapmayın. Doğru kişiye paslayın, başka bir zamana erteleyin veya birisi yeterli datayı toplayana kadar bekleyin. Patronunuz bile sizden bir iş istese bu testi uygulayıp sonucuna göre hareket etmek şirketiniz için daha faydalıdır, bu sayede zamanınızı gereksiz yere harcamanızın önüne geçilmiş olur.

Peter Bregman – CEO of Bregman Partners

www.inveon.com.tr/

EvcioğluHaber-

Hiç yorum yok: