13 Şubat 2012

Yunan Halkı İsyanda

Yunan Halkı İsyanda

EvcioğluHaber- Aşağıda izleyeceğiniz video görüntüleri bu gün Yunanistan'da kabul edilen ve Avrupalıların borsalarının yükselmesine neden olan yunan emekçilerinin açlığa mahkum edilmesine karşı halkın isyanına Yunan hükümetince yapılan gazlı müdahalesinin iki örneği..

Faşizmin şekli şemali yok demekki.. Her yerde faşist saldırı hep aynı...
Emperyalist çıkar söz konusus olduğu zaman ülkenin adının önemi yok...
Egemenlerin / Emperyalistlerin kamu kaynaklarını sömürerek kuruttuğu halka açlık ve yoksulluktan başka bir şey bırakmadıkları Yunan hazinesinin hesabı yine yoksul emekçilerin yine açlığa mahkum edilmesini getirdi..

Dayatılan yoksulluğa ve açlığa isyan eden Yunan emekçileri ve yoksul halka bu deli gömleğini giydirebilmek için yine binlerce gaz bombası yine emperyalistlerin silah fabrikalarında üretilmiş halkı zehirlemek üzere milyar dolarlar ödeyerek alınan ve yine yoksulluğun bir parçası olan, yerli işbirlikçi yöneticilerce halka karşı kullanılmak üzere emekçilerin ekmeğinden ve aşından kesilerek bu gün yine halka karşı kullanılmaktadır. Fare zehirler gibi halkı zehirliıyor.

Yine halkın seçtiği iktidar sahipleri..

Oysa o ülkeyi kim yönettiyse onlara fatura ödetmeliydiler. Onların mal varlıklarına el konsaydı, borç ödenir ve kalanıda halka refahlarını yükseltmek üzere dağıtılmalıdır..
Ama öyle olmuyor.. Yine halka zulüm ve yine halka polis şiddeti. Kan ve Göz yaşı.. Ama yine kendileri gibi yoksul emekçi çocukları olan polisler (iktidarın copları) tarafından..

İşte size, Yunanistan da Halkın, dayatılan açlığa ve yoksulluğa isyanını içeren videoları; Kendi halkına karşı uygulanan zulüm..


Ve Faşizmin Yunanistan örneği....

****************************************
Alıntı;prensesemektuplar.com
Atina İsyanda

Sevgili Prenses,
Sana yaşlı gözlerle yazıyorum. Burnumda bir sızı, genzimde yanma. Ağlamıyorum. Ağlasam sevincimden heyecanımdan ağlardım. İnsan onurunun, dayanışmasının zorbaya karşı duruşuna hislenirdim. Göz yaşlarım Atina’da Syntagma Meydanında şuursuzca atılan gaz bombalarından menkul. Memleketim polisinin güzelim biber gazı varken ben kalk Atina’da biber gazı ye. Türk polisine karşı mahcubum. Suyun öte yanı herşeyiyle bize benziyor. Neoliberalizm markalı gaz bombaları, halkının öfkesine karşı kendini şiddetle savunan zorbaları ele veriyor. Hopa’da suyunu taşını toprağını savunurken Metin Lokumcu’yu öldüren gaz; Atina’da, Madrid’de küresel hırsızlara karşı yaşamını savunanlara atılanlarla aynı.

Sana Atina’dan yazıyorum prenses. Ekonomisi tamamen çökme noktasına gelen, halkının parası hortumlanan, şimdi de geleceği ve tüm varlıkları IMF, AB ve Avrupa Merkez Bankası’nın (troyka) insafına kalmış Yunanistan’dayım. İflas eden ülkenin “yardımına” koşan Troyka, devletin sahip olduğu ne var ne yoksa satacaksınız şartı koyar. Ağır kemer sıkma politikalarıyla kamu çalışanlarının maaşlarının azaltılması planlanır. Onbinlerce kişinin işten çıkartılması kağıt üstünde planlanır. Sen kemer sıkma nedir iyi bilirsin Prenses. Kodamanlar zengin olsun diye oynanan oyunlar ekonomiyi çökertince faturanın dar gelirliye nasıl çıkarıldığını da iyi bilirsin. Yunan kardeşine gönül gözünü aç da bir dinle o zaman. Bu kemer sıkma politikaları ve geleceği ipotek etme karşılığında verilen milyarca dolar paranın ise yunan bankalarını finanse etmek için kullanılması planlanıyor.

Ülkeyi 340 milyar euro borç batağına sok. %16 olan işsizliğe ek olarak kamuda işten çıkarmaları planla. 50 milyar euro devlet malını sat. 6.5 milyar euro ek vergi getir. Çalışanların maaşlarında da indirime git. Bir krizin bütün faturası halka nasıl çıkarılır konulu dersimize hoş geldin prenses. Bu rakamlar kızgınlık ve tiksintiyle seni sokağa çıkartırmıydı acaba?

Yunanlıların bizden en temel farkı polis devleti ve darbeci ordu zorbalığıyla son dönemde sindirilememiş olmasında. Güçlü bir sendikal örgütlenme ve geniş katılımlı genel grevler düzenleyerek günlük hayatı durdurabilen bir emek gücünden bahsediyorum. Hakkı için sokağa çıkmaktan korkmayan bir ülke. Bizim aman siyasete karışma diyen ana babalarımızın tersine, buradaki amcalar teyzeler kendi çocuklarından önce, çocuklarının geleceği için sokaklara çıkıyor.

Video -Haber kaynak:www.prensesemektuplar.com/2011/06/atina-isyanda.html

EvcioğluHaber- 13.02.2012-

Hiç yorum yok: