15 Şubat 2012

DOSTLUK.!


DOSTLUK.!

EvcioğluHaber- Sizlerle bu yazımız da Dostluk kitabının yazarı değerli insan Atilla KESKİN'in, dostlukla ilgili yazdıklarından küçük bir alıntıyı paylaşmak istiyoruz...
ve yorumsuz sunuyoruz.

****
"Yaklaşık iki senedir, gece gündüz sohbet ettiğim, yemekte, rüyalarımda, oturup kalkarken, çalışırken, hatta tuvaletteyken bile beni yanlız bırakmayan dostlarım vardı. Acıları paylaştık onlarla, sevinçleri, düşleri ihaneti..

Ayrılıklar her zaman kötüdür bilirim.
Şimdi yapayalnız, yine kalabalıkların arasında tek başıma kalmış gibi bir duygu ile doluyum.
Bu herhalde profesyonelce yazmayı beceremeyen, benim gibi acemi olan her yazarın başına gelen bir şeydir.
Adım, adım kendiniz bir dostluk kuruyorsunuz, romanınızın kahramanlarıyla. Oturup dertleşiyorsunuz. Onlar sizin, siz onların dertlerine ortak oluyorsunuz..
Sonra.!

Sonra, bu dostluğu, bu roman burda biter diye, kendi kendinize bitiriyorsunuz.."

*******


Bilgi: Atilla KESKİN KİM? Başta "Dostluk" kitabı olmak üzere onlarca kitabın yazarı ve 68 kuşağı olarak anılan dönemin 12 mart darbesiyle kurulan mahkemelerde yargılanmış Denizlerle birlikte idama mahkum olmuş daha sonra cezası mahkumiyete çevrilerek yıllarca cezaevinde yatmıştır. Yaşıyor ve bir TV. de "Kitap Rüzgarı" adında bir proğram sunuyor.


************************************************

15.02.2012









EvcioğluHaber

1 yorum:

Hanım dedi ki...

İnsanlık kalmadıkı dostluk kalsın. İnsanın insana yaptıklarına bakarmısınız bir. dünyanın heryerinde zulüm var. kan var. komşu komşunun arabasını kıskanır. malını evinde eşyasını kıskanır. kardeş kardeşi çekemez oldu.. Dostluk kelimesi bir kavram olmaktan öteye gitmiyro. Aslında kimse kimseyi sevmiyor saygı duymuyor. dost olmak zor bu devirde.

Saygılar
Hanım
İzmir