6 Mayıs 2008

Yol Tv'den İstifa

Yol Tv'den İstifa

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Yol Tv Ankara temsilciliğinden istifa ettiği haberi basına yansıdı. CHP adaylıkları ile ilgili Türkiye ABF ile Almanya AABF arasında çeşitli görüş ayrılıkları olduğu bilgisi geliyordu. Eser'in 25 Mayıs'ta Ankara'da yapılan bir programla ilgili olarak verdiği istifa Hubyar.org sitesinde yayınlandı. Aktarıyoruz:


YOL TV YÖNETİMİNE
Köln / Deutschland

Değerli Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarım

Son günlerde Aleviler ve Siyaset ilişkisinde yaşanan olaylar, kurumsal ve örgütsel açıdan ciddi işleyiş zaaflarını açığa çıkarmıştır. Bireysel tercihlerin, kurumsal tercihleri riske sokacak şekilde, önüne geçirilmesine ilişkin tutumlar şahsımı rahatsız etmiştir. Gerek Almanya Federasyonu ve gerekse YOL TV ile özdeşleşmiş arkadaşlarımızın, CHP”ye adaylık biçimi ve yöntemleri kurumsal zemindeki işbirliğimiz sorunlu hale gelmiştir.

Birilerini örgütte hizmetkar, birilerinin de gerçek temsilci sıfatı ile tanıtan yaklaşımları doğru bulmuyorum. İş adamlarımızın, örgütlerimizin yarattığı imkanlar üzerindeki tasarruf haklarının da bu ölçülere göre değerlendiren tutum ve davranışları doğrusu benimsemediğim ve vicdanımda savunacak yer bulmadığım belirtmek zorundayım.

En son 24.05.2007 tarihinde akşam saat 22.00’de CHP’yin adres göstermek ve bu parti için propoganda yapmak amacıyla, YOL TV “en önemli 3 kadrosunun” CHP milletvekili adaylığına yeşil ışık yakan Yılmaz Ateş’inde katıldığı “ANKARA’DAN CANLI YAYIN” ABF’nin ve Ankara YOL TV sorumlusu olarak şahsımdan gizli yapılmıştır. YOL TV hakkında karar verenlerin, YOL TV Temsilciliğini sıradan gören ve sadece işine geldiğine aranan bir temsilcilik olarak gördüklerini dün burada yaşadık. Köln’de program yapanların, “her şeyi biz biliriz ve biz yaparız” mantığından kurtulup, Türkiye’de arkadaşlarını sıçrama tahtası olarak kullanmamaları gerekir. Şu açık ve net olarak bilinmelidir. Gerek ABF bünyesinde gerekse ABF dışında, eğer şartlar, imkanlar, yetkiler ve destekler eşit dağıtılsaydı, YOL TV programlarını Türkiye’den yapacak ve daha da başarılı olacaklarından şüphe yoktur. Ama yurtdışındaki yayın ve program yapma hakkını elinde bulunduran arkadaşlarımızın hırsları o kadar gözlerini köreltmiş olacak ki, Türkiye ve Ankara’da programlarını yapma hakkını kimseye tanımıyorlar. Hatta haber bile vermiyorlar. Eşitliğin, açıklığın ve şeffaflığın kaybolduğu bir kurumsal ilişkiyi onaylamıyorum. Bu nedenle, sözde tanınmış “Ankara YOL TV” temsilciliğinden ve arzulandığı üzere istifa ediyorum.

Saygılarımla
Turan Eser
Ankara, 25.05.2007


Kaynak: Alevi Online

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Değerli dostlar;
ABF.Genel Başkanı Sn;Turan ESER 25.05.2007 tarihli Yol Tv.den istifa ettiğine dair,Yol Tv.yönetimine hitaben yazıldığı görülen dilekçe yazısında,22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden önce yaşanan birtakım sıkıntılara dikkat çekiyor ve gerekçesiyle birlikte Yol Tv.Ankara Temsilciliğinden istifa ettiğini belirtiyor.Sn;Turan ESER'in bahsettiği sıkıntıların aslında su yüzüne çıkan küçük bir bölümü,çıkmayan büyük bölümü olduğu kanısındayım.Çünkü;ABF.(Alevi Meclisinde alınan karar doğrultusunda)CHP.nin desteklenmesini ve kendi adaylarımızla temsil edilmemizi önermişlerdi..O süreci bende yakından takip ettiğimden ötürü bilgi sahibiyim;CHP nin Alevilerin bu çaresiz son desteklerine sanıyorum,en açık yanıtı olmuştur. Yıllarca CHP'nin arka bahçesi olan Aleviler 22 Temmuz seçimlerinde ve daha öncesi Milletvekili aday adayı belirlenirken yapılan ön seçiminde 1.sıralara seçilen Alevi adayların Deniz Baykal tarafından,buna Yol Tv. yöneticileri dahil 12 ve 13.sıralara atılmışlardır. Umarım,Yol Tv.yöneticileri bu olaydan bir sonuç çıkarttarak bir ilerideki dönemlerde kimleri ? hangi nedenle Nasıl destekleyeceğini veye kimlerle beraber olacaklarını iyi düşünürler diye düşünüyorum..Ayrıca;Yol TV.den Sn,Turan ESER'in Yol Tv.Ankara Temsilciliğinden istifa ettiğine dair bugüne kadar bir açıklama da duyurulmamıştır.Yol Tv.Bu konunun gerçekliği ile ilgili,Alevi kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmak zorundadır.
Tüm canlara saygılar sunuyorum.

Haydar ATA
Ank.Türkiye