10 Haziran 2008

CHP: Müzeyi Engelleyen Vali

CHP: Müzeyi Engelleyen Vali

CHP: Müzeyi Engelleyen Vali



Türkiye tarihinde kara bir leke gibi duran ve toplum vicdanını kanatan, Madımak Oteli'nin müze olması tartışmalara daha epey bir süre devam edecek. Fakat, farklı kültür, inanç ve dillere tahammül edemeyenler, Madımak'ın Utanç Müzesi olmasını engellemek için her türlü yola başvuracaklar.


Otelin altındaki kepapçı dükkanından 'iğrendiğini' söyleyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Alevilerin gönlüne bir nebzede olsa su serpmişti. Bakan daha da ileri giderek, Madımak'ın müzeye dönüştürülebileceği sinyalleri vermişti. Fakat Bakan Günay'ın AKP'nin baskısı altında kalarak çark etmesi, sorunun zihniyet sorunu olduğu gerçeğini bir kez daha teyid etti. Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın takındığı tavır da bunu açıkça ortaya koyuyor.

Madımak'ın müze olmasını karşı çıkan Vali, Madımak Oteli'nin CHP'nin eline geçmesine bile tahammül edemiyor. Madımak Oteli'ni satın alarak müzeye dönüştürmek isteyen CHP, bir süre önce Otel sahibiyle konuşmuştu. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın, otelin sahiplerini arayarak satışı engellemeye çalıştığını öne sürdü. Özdemir, şunları kaydetti:

"Otelin sahipleriyle düzenli olarak görüşüyoruz. Amacımız müzeyi 2 Temmuz'a yetiştirmekti. Başlangıçta bizim önerimize 'Burası kütüphane olabilir' diyen Sivas Valisi, maalesef el altından mal sahiplerini arayarak 'CHP'nin bu teklifi karşısında burayı satmayın, doğru olmaz. Sizin için de iyi olmaz. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığıyla görüştük. Otelin altındaki lokanta olan yeri DÖSİM Mağazası yapalım, otelin tadilatı içinde size kolaylık sağlarız' diyor. Bunu bana bizzat otel sahipleri anlattı. Bu çok çirkin bir tavır.

Bizim devletten beklediğimiz şu. 15 yıldır ortada bir ayıp var. 15 yıldan bu tarafa kaldırılamamış ayıbı, gelin beraber kaldıralım diyoruz biz. Ancak, devletin tavrı bu ayıbı sürdürmeden yana. İyi niyetli çalışmamıza bile taş koyuyorlar. Sivas Valisi'ni bu tutumundan dolayı kınıyorum''.

G
ünay Fırat / Yol Tv

Hiç yorum yok: