1 Eylül 2008

İHD' Barış Gününde Demokrasi Çağrısı

İHD’DEN BARIŞ GÜNÜNDE DEMOKRASİ ÇAĞRISI
31 Ağustos 2008

İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle, Türkiye’de barışın, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerine dayalı olarak inşa edilmesi, Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi çağrısında bulundu.
Baskıcı rejimlerin, insanların, insan hakları ve özgürlüklerini tehdit altında tuttuğunu ifade eden Öndül, şunları kaydetti: “1 Eylül Dünya Barış Günü, dünyada savaşların, işgallerin, iç silahlı çatışmaların cereyan ettiği bir dönemde kutlanıyor.
İHD olarak barış hakkını savunuyoruz.
Aynı zamanda barışı insan hakları ve özgürlüklerine dayalı olarak kavrıyoruz. Savaşa ve şiddete ilkesel bir karşı duruş sergiliyoruz. Tüm dünyada ve Türkiye’de eşitsizliklere karşı çıkıyoruz. Adil ve barış içinde bir dünyanın, insan hakları ve özgürlüklerine dayalı olarak oluşturulabileceğine inanıyoruz. Türkiye’de de barış ve demokrasi insan hakları ve özgürlüklerine dayalı olarak inşa edilebilir. Kürt sorunu barışçıl yöntemlerle çözülebilir. Silahlar tümüyle susabilir. Barış mümkün ve olanaklıdır. Demokrasi mümkün ve olanaklıdır. Savaşa son vermek barışı inşa etmek, mümkün ve olanaklıdır. Herkese barış dolu günler diliyoruz.”

Birgün


Hiç yorum yok: