10 Aralık 2008

Bunlarda Polis Kurbanları

Bunlar da polis kurbanları
09/12/2008
Beş polis, Cerrah’ın tavsiyesine uyup kimlik soran Mustafa Akdoğan’ın, kafatasını çatlatıp çenesini kırdı
Avcılar’da yaşanan sahte polis skandalından sonra İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın ‘Polise kimlik sorun’ açıklamalarına rağmen beş polis, kendilerine kimlik soran Mustafa Akdoğan’ı öldüresiye dövdü. Cerrah’ın kimlik açıklamasından iki gün sonra Avcılar’da Cerrah’ın açıklamalarından cesaret alarak polise kimlik soran Mustafa Akdoğan hastanelik oldu. Beş polisin toplu dayağına maruz kalan Akdoğan’ın, burnu ve kafatasında çatlak, çenesinde ise kırık tespit edildi. Çenesi kırıldığı için ameliyat olan Akdoğan üç hafta konuşamayacak.
Evli ve iki çocuk babası, tekstilci, 41 yaşındaki Mustafa Akdoğan, 4 Aralık akşamı bir arkadaşıyla sohbet etmek için dışarıdaydı. Eşine geç kalacağını söylemişti. Saat 02.00’ye gelirken telefon eden eşi Melek Akdoğan’a yolda olduğunu, 15 dakika içinde eve varacağını söyledi. Ancak Melek Akdoğan, 03.30 sıralarında uyanınca eşini evde göremedi.
Ancak sabaha haber verebildi
Geceyi yaralı halde gözaltında geçiren Akdoğan, sabaha karşı karakoldan eşine telefon ederek durumu haber verdi. Akdoğan, başına, yüzüne ve vücuduna tekme yediğini anlatarak polislerden şikayetçi olurken, iki polis de kendilerini darp ettiği iddiasıyla Akdoğan’dan şikayetçi oldu. Yaşadıklarını, “Telefonda fazla konuşamadı, zorlanıyordu” diye anlatan Melek Akdoğan, “Cerrah öyle konuştu ama polisler demek ki kendisine hiç itibar etmiyor. Nasıl bir kin, nefret var içlerinde anlamıyorum” dedi.
3 hafta konuşamayacak
Sağlık muayenelerinde çenesinde kırık, kafatasında ve burnunda çatlaklar, tüm vücudunda ise morluk ve yaralar tespit edilen Mustafa Akdoğan, önceki öğlen saatlerinde çene ameliyatı geçirdi.
Üç hafta konuşamayacak olan ve ailesiyle yazarak iletişim kuran Akdoğan, serum ve sıvı gıdalarla beslenecek. Akdoğan, yaşadığı korku dolu onları şöyle anlattı: “Avcılar sahilinden Küçükçekmece istikametine giderken beni durduran polisler kimliğimi istediler. Çıkarıp verdikten sonra, ‘Ben de sizin kimliğinizi görebilir miyim?’ dedim. Küfürden sonra ‘Sen bizim resmi üniformalı olduğumuzu görmüyor musun, nasıl kimlik sorarsın lan?’ deyip önce biri bir tane yumruk attı, sonra diğeri kapıyı açtı ve beni yaka paça aşağı indirdiler. Önce kollarımı aşağıdan kelepçelediler. Birisi üstten bastırdı, artık yapabilecek bir şeyim kalmadığı için diğerleri de tekmelemeye başladı. Bana çok sert bir ifadeyle kimlik sorunca, ben de onlara, biraz da Celalettin Bey’in sözlerine itibar edip kimlik sordum. Bundan sonra polise kimlik sormayı hiç düşünmüyorum. Hatta karşılaşmamayı düşünüyorum.”
Kafasını cama vurmuş
İstanbul Emniyeti’nin yaptığı açıklamada ise polisin kimlik gösterdiği, ancak Akdoğan’ın iki polisi yaralayarak kaçmaya çalıştığı öne sürüldü.
Açıklamada, “Sürücü tekrar yakalanıp ekip otosuna bindirilmiş, mukavemetini sürdürmüş, başını otonun camlarına ve kaportasına vurmuş, aracın camını kırmıştır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

Bir kötü muamele iddiası daha
Bodrum’da Cengiz Genç, daha önce aralarında husumet bulunan iki polis tarafından dövülüp bacağının kırıldığını iddia etti. Emniyet müdürü ise “Gözaltına alınırken ayağını polis otosuna çarpmış” diyerek polisleri savundu. Bodrum’da eğlenmeye gittiği bardan çıkışta, önceden aralarında anlaşmazlık bulunduğunu öne sürdüğü iki sivil polis memuru tarafından copla dövüldüğünü iddia eden ve sol bacağında kırık tespit edilen yat kaptanı 33 yaşındaki Cengiz Genç, ‘polise mukavemet’ suçundan gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Genç’in yaşanan arbede sırasında bacağını polis otosuna çarptığını iddia etti. Bacağı alçıya alındıktan sonra hakim karşısına çıkan Kaptan Genç, 2 bin 500 YTL kefaletle serbest bırakılırken, iki polis hakkında da soruşturma başlatıldı.

Evrensel-10.12.2008

Hiç yorum yok: