11 Ocak 2009

Altından Susurluk Çıktı



Altından Susurluk çıktı
İbrahim Şahin’de çıkan kroki, Gölbaşı’nda gömülü bulunan silah ve bombalar Ergenekon-Susurluk bağlantısını netleştirdi
Ergenekon’da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin’in Gölbaşı’ndaki evinin yakınında yapılan kazıda; 3 lav silahı, plastik patlayıcılar, TNT kalıpları, el bombaları, Uzi mermileri ve mühimmat bulundu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara’da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin’in evindeki aramalarda elde edilen bir kroki üzerine, önceki gece Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı. Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı kazı çalışmalarına, dün sabah tekrar başlandı.
Aramalarda 3 lav silahı, plastik patlayıcılar, TNT kalıpları ve 30 farklı çeşitte el bombaları, Uzi mermileri, işaret fişekleri ve çok sayıda mühimmat çıktı. Bulunan el bombalarının seri numaralarının silindiği tespit edildi.
Susurluk kazasından önce alınan silahlar, İbrahim Şahin’in Özel Harekat Daire Başkanı olduğu dönemde kaybolmuştu. Şahin, davada yargılanarak hüküm giymişti. Trafik kazası geçirerek hafızasını kaybeden Şahin, Sezer tarafından affedilmişti.
5 ayrı yerde arama yapılıyor
Gölbaşı’ndaki kazıda bulunan el bombaları İstanbul’a gönderilirken, Ankara’da 4 ayrı noktada ve Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharremli köyünde de arama yapıldı. Arama yapılan yerlerin mesire yerleri olması dikkat çekerken, Bala, Mamak, Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği’nde kazıların bugün de devam edeceği belirtildi.
(HABER MERKEZİ)


Silahlar ne zaman kayboldu?


Ergenekon Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen 10 adet 9 mm Micro Uzi, 10 adet 9 mm Micro Uzi SMG marka ve 10 adet 22 kalibre Beratta marka tabancanın kaybolmasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Susurluk’ta meydana gelen kazanın ardından ortaya dökülen ilişki ağı içerisinde sık sık anılan İbrahim Şahin’in ilişkileri tekrar mercek altına alındı. Susurluk kapsamında birçok faili meçhul cinayetin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen ve daha sonra kaybolan silahların akıbeti de netlik kazanamamıştı.
Halen gözaltında bulunan Şahin’in sorumlu olduğu iddia edilen kayıp silahların öyküsü ise şöyleydi:
Emniyet Genel Müdürlüğü, İngiliz Hospro Şirketi’nden silah ve mühimmat ithal etti. 31 Aralık 1993 ile 15 Haziran 1994 tarihleri arasında Türkiye’ye girişi yapılan mühimmattan 10 adet 9 mm Micro Uzi, 10 adet 9 mm Micro Uzi SMG marka ve 10 adet 22 kalibre Beratta marka tabanca kayboldu. Kaybolan 10 adet Beratta marka tabancadan A-92571 U seri numaralı silah, 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk’ta meydana gelen trafik kazasında 06 AC 600 plakalı Mercedes marka arabanın içinden çıktı.

3 tane Uzi marka silah da polisin 2000 yılında Adana’da düzenlediği bir operasyonda ele geçirildi.
Tansu Çiller’in başbakanlığı, Mehmet Ağar’ın emniyet genel müdürlüğü döneminde meydana gelen kayıp silahlar olayıyla ilgili eski Başbakan Mesut Yılmaz, “75 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük rezaleti” diye konuşmuştu.
Yılmaz, silahların örtülü ödenekten alındığını söylemişti.

Kazanın ardından açılan davalardan biri de kayıp silahlarla ilgili oldu. Kayıp silahlardan sorumlu tutulan Şahin hakkında dava açıldı. Silahların şirket tarafından hibe edildiği zannedilirken, dava kapsamında bunun hibe değil satın alma olduğu da anlaşılmıştı. Uzun süren yargılamanın sonucunda Şahin, Türk Ceza Kanunu’nun “görevi ihmal” hükmünü içeren maddesi uyarınca 1 yıl hapis ve 1 yıl süre ile memuriyetten men cezasına çarptırılmıştı.

Ağar’ın prensi, Çatlı’nın kankası İbrahim Şahin


Özel Harekat Dairesi eski başkanı İbrahim Şahin, cürüm işlemek için çete oluşturmak ve çeteyi yönetmek suçundan hapis cezasına mahkum olmuştu. Şahin’in yıldızı, 1990’lı yılların başında Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürü olmasıyla parladı. 1993 yılında vekaleten Özel Harekat Dairesi başkanlığına getirildi. Susurluk kazasının ardından ismi kamuoyunda bilinir oldu. Kazada ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı, kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal’ın cinayetine karışan özel tim polislerini koruduğu ve MİT görevlisi Tarık Ümit’in kaçırılmasında rol oynadığı gerekçesiyle soruşturuldu.
Hakkında tutuklama kararı çıkınca önce kaçtı, 2.5 ay sonra teslim oldu. 6 ay cezaevinde yattı, 12 Eylül 1997’de tahliye edildi.

Mart 1999’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen “kayıp silahlar”la ilgili olarak Şahin hakkında dava açıldı. 28 Mart 2000’de trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. 14 Nisan 2000’de hastanede bilincini kaybetmiş halde yattığı sırada ‘görevi ihmal’den bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Susurluk davasında da suçlu bulunan Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken’le birlikte ‘cürüm işlemek için çete oluşturmak’ ve ‘çeteyi yönetmek’ suçundan 6’şar yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu. 7 Ağustos 2002’de sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.
Ergenekon davası sırasında tutuklu Muzaffer Tekin’le çektirdiği fotoğrafları kamuoyuna yansıyan Şahin, 2007 seçimleri öncesinde MHP’den aday adayı oldu, ancak veto edildi.

Evrensel Gazetesi

Hiç yorum yok: