25 Ocak 2009

Barack Obama İlk Vur Emrini Verdi

Barack Obama
İlk Vur Emrini Verdi

Barack Obama İlk Vur Emrini Verdi

Obama, Bush yönetiminin başlattığı Pakistan'ın sınırını pilotsuz uçaklardan füzeyle vurmayı devam ettirip ilk saldırı emrini vermiş oldu.


25 Ocak 2009 13:35

Obama, Bush yönetiminin başlattığı Pakistan'ın sınırını pilotsuz uçaklardan füzeyle vurmayı devam ettirip ilk saldırı emrini vermiş oldu. Pakistan ile Afganistan'dan ise sivil ölümü haberleri geliyor

ABD Başkanı Barack Obama, saldırı siftahını yaptı. Kampanyasında Pakistan'a askeri operasyon düzenlemekten söz etmiş, başkanlığının önceliğine Kaide ile Taliban'ı bitirmeyi koymuş Obama, Bush yönetiminin Pakistan'ın Afgan sınırına füze saldırılarını devam ettirdi. Cuma günkü saldırılarda CIA'in pilotsuz uçaklarından atılan füzeler Pakistan'ın Kuzey Veziristan'daki Mir Ali kasabası ile Güney Veziristan'daki Vana kasabasını vurdu. Mir Ali'de Taliban yanlısı aşiretin evinde beşi Kaide militanı, gerisi aşiret üyesi 14 kişinin öldüğünü söyleyen yerel yetkililere göre, Vana'da iki füzeyle vurulan evde ölen yedi kişinin militanlıkla ilgisi yok İkisi okul çağında, biri iki yaşında üç çocuk da ölenler arasında.
İslamabad, ağustostan beri 38'dan fazla ABD saldırısında 220'den fazla kişinin ölmesi karşısında Washington'u egemenliği ihlal edildiği için pek çok kez protesto etmişti. Salı günü Obama yemin ederken İslamabad'ı ziyaret eden Merkez Karargahı Komutanı David Petraeus'a Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile Genelkurmay Başkanı Eşfak Kayani yeni ABD Başkanı'nın saldırıları durduracağını umduklarını söylemişti.

Dün Washington Post, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Pakistan'a askeri yardımın devamı için terör kamplarının kapatılması, yabancı savaşçıların kovulması, sınır bölgelerinin Taliban-Kaide tarafından kullanılmasının engellenmesi gibi şartlar koyup Pakistan'da bu çabaya katılmayanların bedel ödeyeceğini söylediğini yazdı. Öte yandan Afganistan'ın doğusundaki Lahman'da düzenlenen saldırıda da ABD ordusu 15 Taliban militanını öldürdüğünü, bölge sakinleri 21 sivilin öldürüldüğünü söyledi.

Kürtaj ve kök hücreye köstek kalktı Obama, denizaşırı kürtaj faaliyetlerinde de bulunan aile planlama örgütlerine mali yardım yapılmasına dair Bush yönetiminin getirdiği yasağı kaldıran kanun hükmündeki kararnameyi imzaladı Yeni başkan, selefinin kök hücre araştırmalarına ket vuran bütün yasal engellerini de devreden çıkardı.


(BG Editör: AT)
Bizim Gazete-25.01.2009- Radikal

Hiç yorum yok: