28 Şubat 2009

ABD'nin 'gazlama merkezi' iş başında

ABD'nin 'gazlama merkezi' iş başında

ABD'nin 'gazlama merkezi' iş başında
Bizim Gazete "Neo-Osmanlı" haberlerini analiz ediyor.



28 Şubat 2009 12:12

Şu günlerde Türk basınnında yeni bir haber revaçta. Özellikle 'İslamcı' klik tarafından oldukça itimat edilen haber, Amerika'da yayınlanan bir kitaba dayanıyor. Araştırma şirketi Stratfor'un kurucusu George Friedman tarafından yayınlanan Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler (The Next 100- A Forecast for the 21st Century) isimli kitap bu.

Kitapta dünyanın 20-30 yıl sonraki geleceği konusunda 'kehanetlerde' bulunuluyor. Bu kehanetlere göre Rusya ve Çin yıkılacak. Rusya'nın yerine Türkiye ve Polonya, Çin'in yerine ise Japonya güç kazanacak. Genel olarak Türk medyasında, özel olarak da 'İslamcı' basında sürekli yaşanan Osmanlı sendromunun da etkisiyle, Amerika'da 'fantastik' bir kitap gibi satılan kitap, Türkiye'de bomba etkisi yarattı. 'Osmanlı' düşüyle yaşayan Türk medyası, kelimenin tam anlamıyla mal bulmuş mağribi gibi atladı kitabın üzerine.

Stratfor ve George Friedman tanıtımları, neredeyse bu grubu 'modern Nostradamus' olarak tanıtmaya kadar gitti. Bir takım eski CIA ajanlarının başında bulunduğu Stratfor, gelecek konusunda araştırmalar yapan bir merkez olarak tanınıyor. Ancak bizim medya, "Adamlar CIA ajanı yahu. Ne diyorlarsa doğru diyorlardır." diye olayın üzerine atlarken, ABD'de bu tür merkezlerin birer politik araç ve birer psikolojik yönlendirme merkezi olarak kullanıldığını okuyucularından gizleme yolunu tercih ediyor.

Bu örneğe çok uyan bir film sahnesi var. Öyle çok sanatsal, çok entel filmlerinden falan bahsetmeyeceğiz. Hepimizin izlediği bir film. Matrix. Hatırlarsanız Matrix'te de bir 'kahin' vardır. Neo kahinin yanına gidince ona "Yakında başınıza bir bela gelecek. Morpheus tehlikeye düşecek. Ya sen öleceksin, ya o." der. Bir süre sonra da hakikaten Morpheus yakalanır. Neo buna çok içerler. Kahinin söylediği aklındadır. Kendisi ölmezse, o ölecektir. Kendi hayatını feda etme pahasına intihar gibi bir baskına girişip Morpheus'un peşine düşer. Öyle ya, kendisi ölürse Morpheus kurtulacaktır. Kahin öyle söylemiştir. Nitekim baskının sonunda ikisi de kurtulur. Kahin özünde doğruyu değil, sadece duyması gerekli olanı söylemiştir Neo'ya.

Stratfor'un kehanetleri de, Matrix'in kahininin kehanetlerine benziyor. Olacak olanı değil, duymamız gerekli olanı söylüyor bize de. Türk kamuoyunu 'Yeni Osmanlı olacaksınız. Çok güçlü olacaksınız. Osmanlı kompleksinize ilaç bulacaksınız.' diye gazlayıp nereye sevketmek istiyor olabilir acaba ABD'nin "gayri resmi" CIA oluşumu? Bu tür bir gazlama, ABD'nin Ortadoğu ve Rusya üzerindeki saldırgan politikasında kullanacağı bir 'nefer' yaratabilir mi acaba? "Hadi bakalım. Yeni Osmanlı olacaksınız. Biraz cesur olun." diyor bize birileri. Bizim medya da bunun üzerine atlıyor. Ciddi ciddi 1. sayfa haberleri yapıyorlar, hatta manşete bile çekiyorlar.

Hadi bakalım. "Yeni Osmanlı" olalım hep birlikte. Yalnız 1918'deki Osmanlı da Osmanlı'ydı sonuçta. 20 yıl sonra; "Ben sana Osmanlı olacaksın dedim. Yıldan bahsetmedim." lafıyla şapşalaşacak kıvrım fakiri beyinler, önden siz devam edin. Biz arkadan geliyoruz...

Bizim Gazete / Analiz


(BG Editör: CG)
28.02.2009 12:12:12

Hiç yorum yok: