12 Ağustos 2009

ADLİ TIP ÖNÜNDE ‘ÖZGÜRLÜK NÖBETİ’

ADLİ TIP ÖNÜNDE ‘ÖZGÜRLÜK NÖBETİ’
12:55 11 Ağustos 2009
KANSER hastası siyasi tutuklu Güler Zere’nin ölüme terk edilmesini protesto eden, Güler Zere’ye Özgürlük Platformu üyeleri, Adli Tıp’ın önünde "özgürlük nöbeti"ne başladı.
Güler Zere'nin serbest bırakılmasına kadar Adli Tıp önünde açtıkları çadırda nöbeti sürdüreceklerini vurgulayan Platform üyeleri, Zere’nin göz göre göre katledilmesine izin vermeyeceklerini duyurdu.
Hapishanelerdeki siyasi tutuklu ve hükümlülerin ağır sağlık koşullarına rağmen bırakılmayıp, hastanelerin mahküm koğuşlarında ölüme terk edilmesine tepkiler büyüyor.
Dünkü protestoda, taraflı raporlarla dikkatleri üzerine çeken Adli Tıp Kurumu'naydı.

TAYAD’lı Aileler başta olmak üzere DTP, ÖDP, ESP, EHP, İHD, ÇHD ve Halk Cephesi gibi bir çok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilci ve üyeleri, Güler Zere’nin serbest bırakılması istemiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde özgürlük nöbetine başladı.
Ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi üyelerinden Avukat Naciye Demir, ''Ancak, siyasi tutuklular söz konusu olduğunda kendi yasalarını çiğniyorlar'' dedi. Nur Birgen ve ekibinin, taraflı raporlar vererek Güler Zere’yi ölüme terk ettiğini ifade eden Demir, ''Güler Zere yaşamını yitirirse bunun sorumlusu Adli Tıp, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Elbistan Cumhuriyet Savcısı ve hapishane sorumluları olacaktır’’ dedi.
Açıklamanın ardından Zere'nin avukatları Oya Aslan, Ebru Timtik ve ÇHD'den Avukat Kemal Aytaç’ın aralarında bulunduğu bir grup avukat, Adli Tıp Kurumu yetkilileri ile görüşme talebinde bulundu. Adlı Tıp Başkan Yardımcısı Yüksel Yazıcı'nın ''misafiri olduğu gerekçesiyle'' görüşmeyi kabul etmediğini belirten Ebru Timtik, "Zere can çekişirken Adlı Tıp yetkilileri tatil yapıyor. Burada açıkça reddedildik. Adli Tıp bize haklı olduğumuzu bu retle bir kez daha gösterdi'' diye konuştu.

Zeynep Kuray
Birgün Gazetesi

Hiç yorum yok: