1 Kasım 2009

KÜBA'DA EKOLOJİ KONGRESİ

Küba'da Ekoloji Kongresi


20 Haziran'a dek sürecek olan kongrede uzmanlar, küresel ısınmadan etkilenen tropikal bölgelerdeki çevresel sürdürülebilirliği güvence altına almak için deneyimlerini paylaşacaklar.

Küballı yetkililer Küba'nın rüzgar enerjsine yaptığı yatırımların sonuç verdiğini açıkladılar.

Çevreye uyum ve zararlı etkilerin hafifletilmesi, çoğu Üçüncü Dünya'da yer alan tropikal ülkeler için temel sorunlar olarak öne çıkıyor ve iklim değişikliğine karşı geliştirdiği stratejiler söz konusu olduğunda Küba bölgedeki diğer ülkeler için örnek oluşturuyor.

2008 Tropiko Kongresi, Uluslararasi Dünya Yılı ve bugün kutlanan Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü çerçevesinde gerçeklestiriliyor.

Doğal felaketler, besin güvenliği ve bu sorunlara karşı geliştirilen teknoloji, Kongre'de tartışılacak konuların başında geliyor.

Toplantı, 2. Tropikler Coğrafyası, 3. Tropikal Tarım, 2. Biyolojik Çeşitliklik ve Tropikal Ekoloji ile 2. Tropikal Meteroloji Kongrelerini de içeriyor.

Küba Rüzgar Enerjisinden Yararlanıyor

Küba'nın güneyindeki Gençlik Adası'ndaki (Isle of Youth) deneysel rüzgar enerjisi parkı açıldığı tarih olan Ocak 2007'den beri 488 ton petrol tasarrufu sağladı.

Bölgedeki enerji kaynaklarının akılcı kullanılmasından sorumlu Temel Yönetici Birim'in Başkanı Odeleisis Flores "Juventud Rebelde" gazetesine yaptığı açıklamada enerji üretiminin her biri 25.1 ton fuel-oil taşıyan 19 tankere denk olduğunu söyledi.

Rüzgar parkı açılışından bu yana 1,952.5 megawatt enerji üreterek 1,500 tondan fazla karbon dioksitin atmosfere salınmasını engelledi

Prensa Latina

Perşembe, 19 Haziran 2008 17:41

Kaynak:http://www.politeknik.org.tr/site/index.php/dunyadan/120-kuebada-suerduerebilir-cevre-kongresi.html

Hiç yorum yok: