29 Kasım 2010

SONUNDA KESK BAŞKANI İSTİFA ETTİ

SONUNDA KESK BAŞKANI İSTİFA ETTİ

EvcioğluHaber- KESK Genel Başkanı Sami Evren, sonunda istifa etti..

KESK'te yaşanan taciz olayının ardından uzun süredir yürütülen tartışmaların ardından bir sonuç alınamayınca; Sami Evren ve Adnan Gölpınar KESK teki görevlerinden istfa ettilerini bildirdiler..
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nda (KESK) yaşanan bu taciz olayı kendi içinde çözümlenemeyince, basına yansımış ve KESK başkanı ve KESK Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Adnan Gölpunar da istifa etmiştir.

KESK Başkanı Sami Evren, istifa gerekçelerinde şunları söyledi; " KESK’in yarattığı ve sahiplendiği değerler bütün içinde bu tip iddialar karşısında kadının beyanını esas alan çözümler üretilmesi hem kadın mücadelelerinin birikiminin hem de KESK’in kongre kararlarının gereğidir.

Bu iddialar KESK MYK'sına ulaştığı günden bu yana sorunun, kadın mücadelesinin birikimleri ve KESK’in kararları doğrultusunda çözülmesi için çaba sarf ettik. Taciz iddiasının muhatabı olan KESK genel sekreterinin istifasını da içeren önerimiz KESK MYK’sında karşılık bulmadı ve MYK’nın geri kalan kısmı tarafından reddedildi.
MYK içinde karşılaştığımız bu direnç nedeniyle KESK’e ve mücadele değerlerimize yakışan bir çözüm üretemedik.
Bu tutumumuz, bedellerle yarattığımız KESK değerlerinin yaşam bulması için, örgütsel ve ahlaki sorumluluğumuzun zorunlu sonucudur" denilerek istifa ettiklerini ifade ettiler

EvcioğluHaber- 29.11.2010

Hiç yorum yok: