2 Ocak 2011

BİLGİNİN PARAYLA SATILDIĞI DÜNYA; KİMİN İŞİNE YARAR.?

BİLGİNİN PARAYLA SATILDIĞI DÜNYA; KİMİN İŞİNE YARAR.?

EvcioğluHaber- Bilgi..! Artık anonim değil.. Evet; bilgiye ulaşmak öyle sanıldığı kadar kolay değil.. Diyeceksiniz ki; bu konu nereden çıktı.?
Konuyu okuduğunuzda göreceğiniz gibi artık bilgiye ulaşmak kolay olmayacak..

DÜN, BİLGİNİN SAHİPLERİ BEDEL ÖDÜYORDU..

Eski tarihlerde felsefecilerin, fizikçilerin canlarını ortaya koyarak, hatta; boynunun gıyotinle koparılacağını bilerek tüm insanlara bu bilgilerini aktarmaya çalışmışlardır..
Dünyanın yuvarlak olduğunu; bilimi, feni ve fizik ve matematik kanunlarını anlatarak bilmelerini sağlamanın bedelini ödemişlerdir.. Bunları insanların öğrenmeleri için her hangi bir karşılık istemedikleri gibi; kendilerinin ödemesi gerekli bedelleri ödemekten geri durmamışlardır..

Papazlar dünyanın "sabit" olduğuna insanlara inandırmakta ve buna karşı çıkanlar şiddetle cezalandırmaktaydılar.. Galileo, dünyanın hem kendi etrafında, hem de güneş etrafında döndüğünü söyleyerek onları insanalara yalanan söylemekle itham etmiş ve bu bilgiyi yayabilmek için her türden zulmü göze almıştır.. Engizisyon mahkemesine çıkartılıp, yargılar (1633)..



Felsefenin babası sayılan Aristoteles, insanları aydınlatmak için hertürlü baskıya rağmen, öldürüleceğini dahi bilerek bu bilginin daha çok insan tarafından öğrenilmesini sağlamak için yılmadan, ve korkmadan her yerde insanlara anlatmaya çalışmıştır.. İnsanlardan hiç bir ücret talep etmemiştir..

Aksine; bu bilginin yayılması için kendisi 'Baldıran Zehiri ile Zehirlenerek Öldürülmüştür..'
Yukarıdaki resim; Aristoteles'in zehirlenerek öldürüldüğünü anlatan temsili resimdir..

BU GÜN İSE DURUM FARKLI..
ONLARIN BEDEL ÖDEYEREK YAYDIĞI BİLGİLER; PARAYLA SATILIYOR VE RANTA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR..


Artık, bilgi kapitalistlerin eline geçmiştir.. Bilgiye sahip olabilmek için zengin olmak gereklidir.. Parasını vermediğiniz hiç bir bilgiye ulaşamaz ve bilgilenemezsiniz..
İnternet sitelerine bir bakın.!

Her sitenin özellikle holdik medyalarının bir köşesinde şöyle yazar: "Bu sitede yayınlanan fotoğraf ve yazılı materyaller, '..Filan aş. ye aittir' kaynak gösterilse bile; bir parçası veya tamamı yayınlanamaz.. Sahibinin yazılı izni olmadıkça"

Sadece holding sitelerimi ? Hayır..! En demokrat, aydın hatta; halkın çok sevdiği gazetecilerin sitelerinin altında 'Yasal Uyarı'
BURADAKİ BİLGİLERİ KESİNLİKLE KULLANMAYIN' TEHLİKELİDİR.. CANINIZI YAKABİLİR..! yazıyor..

Peki.! SİZ NEDEN KULLANIYORSUNUZ.! "SİZDEN ÖNCEKİ BİLGİLERİ İNSANLARA ANLATABİLMEK İÇİN ENGİZİSYON MAHKEMELERİNDE CAN VERENLERİN BİLGİLERİNİ" ONLARIN BİLGİLERİ BABANIZDAN MİRASMI KALDI..?

Böyle söylemekten başkada çare kalmadığı kanısındayım.. Çünkü; bilgi bir akarsu gibidir.. Aktığı yerlerde biyolojik yaşam devam eder.. Karıncalar su içer.. Kuşlar yuvada yavrularını sular.. Bilgi de böyle bir şey..
Gerçi; artık akarsular üzerinde barajlar kurarak, akarsulara da gem vurmak istiyorlar.. İşte 'HES'ler ne kadar tehlikeli ise; bilgiye ulaşmayı engellemekte bu kadar tehlikeli işte..

Barajlar yaparak, doğayı çöle çevirmek istiyorlar. Bilgiye ulaşmayıda engelleyerekte, insanların beyinlerini çöle çevirmek istiyorlar..!
Niçin?

"Kapitalistler; meyve alamayacağı ağaca su vermez, keser"

EvcioğluHaber-02.01.2011- Pazar

Hiç yorum yok: