24 Şubat 2011

DİKTATÖRLERİN RUH HALİ VE HALK

DİKTATÖRLERİN RUH HALİ VE HALK

EvcioğluHaber- Ortadoğuda yanan isyan ateşi, tüm coğrafyayı sarmaya devam ediyor.. Yıllardır bu zengin coğrafyanın insanları aç ve yoksul.. Özgürlüğe muhtaç.. Demokrasi ne diye sorsanız..? Verecekleri yanıt muhtemelen; "Kralının altından tuvalet deliğine işemesi" derlerdi herhalde..
Ama; artık halk uyandı.. Kolay kolay uyutulamazlar artık.. Halk yıllardır yaşadığı zülme isyan ediyor..
10 larca yıldır, kendilerine karşı uygulanan zulme boyun egen halklar artık isyanda.. Yeter artık diyorlar.. Ortadoğunun diktatörleri bir bir devriliyor..
Diktatörler: yine halklarını Afrika'nın diğer yoksul ülkelerinden getirdiği paralı askerlerine ve kendi iktidarlarının kırıntılarından beslenen yandaşlarına sokak ortasında vurduruyoır..
"Ya benimle var olacaksınız.! Yoksa; Tüm halkı yok ederim" diyor..
Yani; halk isyandan vaz geçmez ise; tüm Libya'yı içinde halkıyla birlikte yakarım diyor..
Ülke de bulunan petrol kuyularını ateşe vermek için askerlere talimat vermiş..
Bakarmısınız? Ülkenin ve vatandaşının koşullar ne olursa olsun; can ve mal güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçleri bunlar...!
Halkın canının ve malının en büyük düşmanı..
Askerler..!
Bu canavarların derhal ülkeyi terketmelerinin sağlanması ve uluslararası bir mahkemenin kurulup; tüm katillerin ve darbeci diktatörlerin yargılanması sağlanmalıdır..

İşte size bir örnek daha; LİBYA.
Diktatör Kaddafi..

Başı dara düşünce; Libya'nın tüm petrol kuyularına sabotaj düzenleyip, ateşe vermekten çekinmeyeceğini duyurdu..


Tarihin her döneminde, her ülkeden bir yada bir kaç örnekle doludur.
Roma'yı yakan pisikopatmı ararsın, 17 yaşında çocukları darağacına gönderenleri mi?
Petrol kuyularını ateşe veren ve halkının üzerine kimyasal bomba atarak toplu katliamlarla adını tarihe kalın harflerle "DÜNYANIN EN BÜYÜK CANİSİ" olarak yazdıranlarımı ararsınız.? Bu diktatörlerin ülkeleri birbirinden farklı olsa bile.! Birbirine benzerler.. Ruhsal yapıları bozuktur.. Her zaman ne yaparlarsa yapsınlar doğru yaptıklarına inanırlar.. Birde yaptıklarının ilahi bir karşılığı vardır..!Onlar oralara kurtarıcı olarak gönderilmişlerdir..! Ama; halk ayaklandı artık.. İsyan büyüdü.. Onların neyi doğru yapıp yapmadığına kimse bakmıyor.. Bilinmelidirki; Ne zaman ve nerede ne yapacaklarıda belli olmaz.. İtalyaya gidip; lüks otel önüne çadır bile kurmayı nahoş bir durum saymazlar.. Sıkıştıklarında, halka karşı düşmanca davranmaktan, hatta; top yeün yok etmekten bile çekinmezler. Katildirler. Dünyanın her yerinde bu böyledir.. Ama; İnsan hakları ödülü dağıtmayı da ihmal etmezler..! Her diktatörün kendine özgü, bir de kurallarını tüm toplumun düşüncesiymiş gibi dayattıkları bir de el kitapları (Anayasaları) vardır. Ona ihanet edenleride;"kutsala' karşı geldikleri için şan ve şerefle ! öldürmekten çekinmezler..."

Kim bu Kaddafi?
Libya’da iktidara karşı başlayan büyük gösteriler yayılırken, halkını sokakta kurşunlattıran acımasız adam, 42 yıldır iktidarda olan Muammer Kaddafi’nin kim olduğuna bakmak gerekir diye düşündük.. Okuma yazma bilmeyen bir bedevi çobanın tek oğlu olan, Muammer Kaddafi; Kral İdris'e karşı bir kansız darbe gerçekleştirip, devirerek devletin ilk diktatörüdür..

Sadece 27 yaşında iken, Albay rütbesiyle, Libya ordusunda yüksek konuma getirildi.
Diğer bazı subaylar ile birlikte darbeden sonra; 1969 yılında Libya liderliği devraldı. Kendisini silahlı kuvvetler ve Libya devletine fiilen başkan ve baş komutanı ilan etti. Elinde taşıdığı "Yeşil Kitap" adlı bir kurallar manzumesi yazan ve nerdeyse ülkenin Anayasası sayılan bu kitapa göre 42 yıldır bu ülkeyi yönetiyor..
Ülkenin cezaevleri boş.. Neredeyse tukuklu insan yok denecek kadar az.. Çünkü; "Beslemeyip asıyor" Kendi kuralına göre suçlu olan kim varsa stadlara doldurup; hepsini kurşuna dizdiği belirtiliyor.. Ama; "İnsan hakları ödülü" dağıtmayıda ihmal etmiyor..

Ortdoğunun ateşi yanmaya devam ediyor..
İsyan büyüyor..
Dikkatörler bir, bir yerlerini terk ediyor..
Bu bir "Nuh Tufanı" devam edecek gibi..
Umut ediyoruz ki: Ortdoğu da güneş doğar ve demokrasi gelişir..!
Yeni diktatörlerin iştahı kabarıyor olmalı.. Yerlerini ter edenlerden ders almamış gibi görülüyor..
Dileğimiz o durki; Artık, Ortadoğu halkları yıllarca yakılan cehennem ateşinden kurtulsun..
Tunus'tan başlayan isyan, Tunus diktatörünü ve Mısır'ın Mubarek'ini, devirmeyi başardı.. Yemen'de, Bahrey'de ve Libya'da ateş yanmaya devam ediyor.. Nuh tufanı krallıkları ve diktatörlükleri önüne kattı götürüyor..

Çok can yanıyor..
Masum halk sokak ortasında yandaş ve paralı askerler tarafından katlediliyor..
Emperyalistler de boş durmuyor tabi.. Her türlü sorunu ve krizi fırsata çevirmeyi iyi bilirler.. Dünyanın neresinde bir lriz veya bir savaş yaşanıyorsa; her zaman onlar kar elde etmeye bakarlar..
Silah satarak, yaralılara ilaç vererek..
Hele burası Ortadoğuysa? İşte egemenler baş rol oyuncudur..
Onlar için o bölgenin dmokrasi ilemi yönetilmiş, diktatörlüklemi yönetilmiş hiç fark etmez..? Ülkenin başında kim varsa? onunla işbirliği yaparlar..

Dileğimiz, bu isyan ateşi kör gözlere ışık, kalın kafalara sopa, Yeni doğacak demokrasi güneşinin Tan Yeri ağarması olacak...



EvcioğluHaber-24.02.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: