28 Şubat 2011

TÜRKİYE SİYASAL TARİHİNDEN BİR "NECMETTİN ERBAKAN" GEÇTİ

TÜRKİYE SİYASAL TARİHİNDEN BİR "NECMETTİN ERBAKAN" GEÇTİ

EvcioğluHaber- Türkiye onu en çok; "28 Şubat da yapılan "Post Moderin darbe" ile indirilen Başbakan olarak hatırlayacak..
İlerleyen yaşına rağman, siyaseti bırakmayarak en son kurulan partisi 'SP' nin başına geçen ve yılmaz bir Başkumandan edasıyla mücadelesine devam ederken hatırlayacak.. Kayıp tirilyonlardan ötürü hapse mahkum olmuş, ev hapsinde tutulmuş olan Erbakan, herhalde ceza almış tek Başbakan olma özelliği ilde hatırlanacak..
Tamda, kendisiyle anılan "28 Şubat"a bir gün kala vefat etti..
Cenaze töreninde devlet töreni istemeyerek sadde bir törenle topraga verilmeyi istemesi ile yine bir ilke imza atmıştır.
Siyaset diline "Kadayıfın altının kızarması", "Gulü,gulü dansın", ve "filenin içinin boş" olması gibi deyimler yine ona aittir.

Gazeteci Ruşen Çakır Köşesindeki yazısında şöyle diyor.
"
Onun 50 yıla yaklaşan siyasi macerası, bu süreçte maruz kaldığı adaletsizlikler ve zulümler, bütün bunlara rağmen, sanki hiçbir şey olmamış gibi, üstünü silkeleyip ayağa kalkması ve kaldığı yerden devam etmesi ve asla boyun eğmemesi için ne söylenebilir ki!

Erbakan siyasette mevcut sistemin kuralları içinde hareket etti, onunla başedemeyen sistemin “sahipleri” karşısına yeni kurallar çıkardı.
Sistem birçok kez de kendi kurallarını çiğneyerek veya rafa kaldırarak Erbakan’ın ve onun liderliğindeki Milli Görüş hareketinin önünü kesmeye çalıştı. Her seferinde Erbakan, yeni bir partiyle küllerinden yeniden ve daha güçlü doğdu...

Bu 42 yıl boyunca sistemin geleneksel sahipleri “kendilerini koruma” adına Erbakan ve onun hareketine ne kadar vurdularsa kendi sonlarını o kadar çabuklaştırdılar. " diyor.

40 yıldan fazladır, Türk siyasi hayatında var olan ve çeşitli dönemlere damgasını vuran bir insan için çok şeyler söylenebilir..
Ama; Anadoluda kabul gören bir yaklaşım vardır.. Ölünün arkasından kötü konuşulmaz..
"Allah amelince rahmet eylesin" derler..
Allah rahmet etsin..
****
Ancak; her zaman bilinecek bir diğer yanıda; Antiemperyalist tutumuyla, muhalifleri dahi hatırlayacak.
O bir Antiemperyalistti.

EvcioğluHaber-28.02.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: