18 Haziran 2011

Gençler Meydana;19 Haziran'da


Gençler Meydana;19 Haziran'da

EvcioğluHaber- İşsizlik ve YÖK'e karşı İstanbul- Taksim meydanında Üç gece üç gündüz oturma eylemi yapan ve kendi adlarına "Gençler Meydana" diyen ve kendi adlarını taşıyan bir de internet siteleri olan grup; yarın 19 Haziran da yine meydanda olacaklar.

Gençler Meydana

19 Haziran Enternasyonal Eylem Günü

İşsizliğe ve YÖK'e karşı GENÇLER MEYDANA!

"Tunus'ta, Tahrir'de Madrid'de gençler kendilerini kandıran hükümeti de muhalefeti de dize getirdiler. Şimdi sıra bizde, ne duruyoruz? " dedik ve 3 gün boyunca meydandaydık.

Gençler olarak taleplerimiz kabul edilene kadar, sağır olmuş kulaklar bizi duyana kadar meydanlarda olmaya çok kararlıyız.

Çünkü meydanda geçirdiğimiz 3 gün bize gösterdi ki her hanede bir genç işsiz var. Gençler önlerindeki 3 yılı kestiremiyorlar, gelecekleri güvence altına alınmış değil.

Gördük ki YÖK'e inat bilimsel eğitim almak istiyorlar, YÖK'e inat üniversitelerde söz hakkı istiyorlar.

Gördük ki gençler geleceğini kazanmak istiyor.

Ve gençler yarınlarını şifreleyenlere karşı geleceğini kazanmanın yolunu meydanda buluyor.

O yüzden şimdi de İspanya ile, Avusturya ile, Fransa ile, Yunanistan ile ve birçok ülke ile aynı anda meydanda olacağız.

19 Haziran Pazar günü saat 19.00'da, tüm dünya gençleri ile aynı gün

Galatasaray Meydanı'nda buluşuyoruz, Taksim Tramvay Durağı'na, gençlerin direniş alanına, yürüyoruz. Tüm gençleri ve gençlerin taleplerinin yanında olan herkesi yürüyüşümüze çağırıyoruz.

GENÇLER MEYDANA!

http://www.genclermeydana.net

Hiç yorum yok: