11 Eylül 2011

BU GÜN; 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİNİ PROTESTO GÜNÜYDÜ




BU GÜN; 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİNİ PROTESTO GÜNÜYDÜ !
 
EvcioğluHaber- Bu gün Ankara'da, 12 Eylül 1980 de yapılan faşist askeri darbesinin 32 yılı sebebiyle "unutmamak ve unutturmamak için" protesto mitingi vardı.   
 İnsanlar, insanlarımız her on yılda yapılan askerlerin demokrasiye balans ayarı vermesinden çok acılar çekti. 
Onun için, sağcısı- solcusu, dinlisi-dinsizi, ateisti ve hangi inançtan ve kültürden olursa olsun herkesin "12 Eylülü lanetleme" miting alanına geleceğini ve alanın da yeterli olmayacağını düşünüyordum. ki;




 
Yıllardır "demokratik kitle örgütleri"nin yaptığı tüm etkinlikleri takip ederim. Her türlü etkinliği fotoğrafımla kalıcı kılar sabitlerim, gelecek kuşaklara bırakmak uzere. 
Hatta, şöyle bir düşünceye kapıldım. Her mitinğte hep aynı pankartlar ve aynı yazılar; bu günde öyle olacak. Çok fotoğraf çekmeme gerek yok, bir kaç fotoğraf yeter demiştim. Ama, İlk defa bu kadar boşlukta kaldığımı hissettim. Hakikaten fotoğraf çekecek muhteşem bir kitle yoktu. Öyle olunca çekim yapaya gerek kalmadı.



  Miting alanı ilk defa bu kadar bom boştu. O kadarki; neredeyse fotoğraf çekecek bir kitle yoktu. 
Acaba; daha önce alan dolu da çabukmu dağıldı dersiniz? Yok, öyle değil.. Gerçekten insanlar darbelerle yaşamaya alıştı da ondan mı rahatsızlık duymuyorlar? 


Her ne sebeple olursa olsun, Ankara'da yapılan, 12 Eylül darbesini yapanların yargılanmasını ve yargılamanın önündeki tüm engellerin kaldırılmasını isteyen "Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri"nin  çağrısına yeterli cevap verilmemiştir. 


Bu rahatlık neyin sonucu acaba? Toplumda giderek yaygınlaşan hoşnutsuzluk insanların geleceğe ilişkin umutlarını yok ederken, diğer taraftanda yıllardır yaşanan günü birlik eylemler ve örgüt içindeki sen ben kavgasıda demokratik kitle örgütlerine güvenin ortadan kalkmasına yol açtığı kanısındayım.  


Evet, yıllardır uygulanan politikalar insanların birbirine olan güveni yok etti.  

Evet aslında, insanların kendinin dışında hiç kimseye inancı kalmadı.  Kime güvendiyse eli boşa çıktı. 
İşte bu günkü manzaranın (boş mitinğ alanı) nedeni güvensizlik..

Yıllardır başta KESK olmak üzere diğer sendika ve siyasi partileri ve dernekleri yönetenler; neyi doğru yaptılar veya nerede yanlış yaptılar. Geri dönüp bir bakabilirlerse, belki uçurumun kenarına getirdikleri tirenin tekrar raylarına oturmasını sağlayabilirler. 
Yoksa bu insanlar sizin kara kaşınıza, kara gözünüze hasret oldukları için buralara gelmezler. Sizler bu günkü manzaradan bir sonuç çıkarttınızmı? Çıkartmadınızsa, yolunuz açık olsun..! Sizler her zaman doğru yaparsınız, her şeyi iyi bilirsiniz. !
Ama bilinki; KESK ve diğer örgütler emekçiler için çok önemli! artık yakasını bırakın.! Kendi işini yapsın, yeter artık.! içini boşaltığınız ..

Evet.! Bu gün 12 Eylül faşist darbesinin yıl dönümüydü. Ankara'da bir avuç yürek çırpınıyordu. Sesini tüm dünyaya duyurmaya.. Oysa, 1980 darbesi yaşandığında en çok bu fakir halk zulüm ve işkence görmüştü işinden ve evinden olmuştu.. 

Mitinge gelmeyenlerde onlardı.
Demekki; yönetenler onlara yeterli güveni verememişler ki, Ankara'da mitinğ boş geçti. Güven duygusu yok olmuş insanların gelecekleri ile ilgili sağlıklı kararlar vermesini beklemek yanlış olur herhalde.?
Suçlu kim.?


EvcioğluHaber-11.09.2011- Pazar

1 yorum:

AE dedi ki...

Evet, KESK ve diğer Emekten ve özgürlükten yana olduğunu iddia eden sol ve sosyalist partileri yönetenler, bilmelidirlerki; sizler bu işi beceremiyorsunuz. Sizin önünüze herşey hazır olarak geldi, sizler ise bunca emeği heba ettiniz. Ne yazıkki, kişisel hırslarınız ve kaprisleriniz uğruna özverili tüm emekçileri görmezden gelerek, ayaklar altında çiğnediniz. Yeter artık.! bırakıp gidin. verdiğiniz zarar haddini aştı. Öyleki, gezegeni yörüngesinden çıkartınız. KESK gibi büyük bir emek örgütünü ığdiş ettiniz. Neye benzediğinine bir bakınız. KESK kongresini bile Temmuz Sivas, Temmuz Çorum katliamına denk getirip, utanmadan 3 gün havadan sudan konuşmuş gibi yaptınız.. Bırakın gidin. Yüzünüz varken lütfen gidin, sessizce.
Bir tarihte ankaraya gelmiştik ve kızılayı üç gün trafiğe kapatmıştık. 150.000. kişi ile. şimdi ise 12 Eylül mitingine 150 kişi bulamamışsınız.? Gerçi, Bursa'da da 250 kişi zor bulundu ama; bunların tamamı KESK'in kendi işinin dışında başka işlerle uğraşmasının ve gerçek bir emek örgütü olamamasının bir sonucudur.
Bursa da 12 Eylül mitingi yapanlara hazırlanmış faşist gruplar saldırdı ama, böyle giderse bir gün Ankara dakilere de saldırmayacaklarının garantisi yok. Bilin.! Yarına öyle bakın.
Sahi, önünüzü görebişliyormusunuz.? Ey bu kitleyi yönettiğini sananlar.
Düzenbazlığında bir sınırı var.! Yeter artık! Bu kadarınada hakkınız yok..!

Hoşcakalın
AE
Bursa