EvcioğluHaber- Buğday çiminin, çağımızın en korkulan hastlıklarının başında gelen "Kanser" i öldürdüğünü ve hasta insanın çok kısa sürede sağlığına kavuşturduğu belirtiliyor.
Fotoğraf:kitleselgelisimmerkezi.blogspot.com
alternatiftb.blogspot.com.adlı internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre; "30 yıl evvel doktorlar 6 ay ömrü kaldığını söylediler. Ailesini bu sonuca alıştırdı; evin tüm ihtiyaçlarını gördü, temin etti; kendini ölüme hazırladı. Buğday çimlenmesinin hastalığa iyi geldiğini bir yerde okumuş. Evin bir odasına toprak döşedi; orada buğday yetiştirdi; buğday çimini mikserde öğüterek her gün ve devamlı içti. 30 yıldır yaşıyor. Artık çime de gereksinimi kalmadı. " diye yazıyor.
Evet, doğa herşeyin çaresinide üretmiş/ vermiş. Ancak; en zor olan ise, onu arayıp, doğru yerde bulmak olsa gerek.
Konumuzla ilgili bir de Dr.Vehbi Alpman. "KANSERİN ÖLÜMÜ" adlı kitabının okunmasını öneren yazar, "ASRIMIZIN EN KÖTÜ HASTALIĞI İÇİN HER BİLGİNİN ÖNEMİNE İNANDIĞIMDAN" diyor.
"Kanserin Ölümü" Kitabın yazarı ile yapıldığı belirtilen röportajdan kısa bir bölümde ise, şöyle
"Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. Taze olarak kullanılan Buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır. Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir. Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir. Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır. (Japon Bilim Adamı Nagivara) Japon Bilim Adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur. - Buğday çimini evde üretebilir miyiz? - Evde de üretilebilir, küçük bir saksıda bile üretilebilir ve olduğu gibi yenebilir, evde üretemeyenlere tavsiyemiz ise buğday şırası üretmeleri.... - Buğday şırasını herkes üretebilir mi? - Evet herkes üretebilir. - İsterseniz tarif edeyim. Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su klorlu olmamak şartıyla ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir. Bu ilk su kullanılmaz, dökülür. Kavanoza yeniden 3 bardak su ilave edilir. 24 saat bekletildikten sonra oluşan yarı gazozlu su içilmek üzere bir kaba aktarılır. Böylece bir bardak aşurelik buğdaydan kış aylarında günde 5 kez, yazın ise günde 3 kez şıra alınır. Buğday şırasının lezzeti bazılarına itici gelebilir. O takdirde her şıra bardağına bir C vitamini tableti eklenirse, nefis bir içecek ortaya çıkar. - Az önce sözünü ettiğimiz 'laetril' buğday çiminden başka nelerde bulunur? Çünkü anlaşılıyor ki, 'laetril' kanserin tedavisinde en etkin maddelerden biri... Elmanın çekirdeğini de yiyin! - Evet, Türkiye'de en kolay laetril'e ulaşabileceğimiz yer acı badem ve kayısı çekirdeğidir. Ayrıca laetril elma çekirdeğinde de vardır. Elmanın çekirdeği yenilirse çok da iyi olur."
Alıntı; alternatiftb.blogspot.com
***********************************
"Sağlık, sağlığımıza sahip çıkmakla olur." -
100 gram Buğday çiminde; -Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour, 1100 mg fosfor, 450 mg magnezyum, 300 mg kükürt, 400 mg potasyum, 6 mg çinko, 8 mg demir, 1 mg bakır, 10 mg kobalt, 10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur. -Çok miktarda B1, B2, B3, B6, B12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur.
Hazırlanışı; Buğdayı yıkayın, bir kapa koyup üzerleri örtülünceye adar su ilave edin.Taneler su altında kalsın ve suyu emsin. Su azaldıkça,üstlerini öretecek kadar su ilave ediniz. 48 saat sonra süzün ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınız.Tanelerin yarısı açıkta kalacak şekilde su ilave ediniz. Bir iki gün sonra çimlenirler. Bu sarımtırak,yeşilimsi çimleri koparıp sütle iyice karıştırarak için… Salatasını, zeytin yağı, limon ve nar ekşisi katarak yapın. Yetiştirmenin başka yöntemleride vardır. Tercih sizin..
EvcioğluHaber
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder