11 Ekim 2012

At Kestanesinden "Güzellik kremi"

      At Kestanesi güzelliği     

HaberEvci-At kestanesi deyip geçmeyin. Her gün parklarda yürüyüş yaparken üzerlerine bilmeden basıp geçtiğimiz ve güneşli günlerde gölgesinde iki dakika oturup dinlendiğimiz parkları süsleyen o güzel görkemli ağaç. 
  
At Kestanesi / Acı Kestane.
O güzel çiçekleriyle yemyeşil yapraklarıyla aldığımız havayı tertemiz yaparak okşijen üreten doğanın bize armağanı at kestanesi.
Bunların dışında da eğer yerinde ve bilinçli kullanılırsa, sağlık kaynağı tohumlarıylada bir başka güzel..
***
 Bu kadar övgüden sonra, peki tohumlarından nasıl faydalacağımız konusuna gelince: Tam da zamanı güz ayı (sonbahar) geldi.
 Parklarda, bahçelerde yerlere parır patır at kestanesi düşmekte. Herkes üzerine basıp geçmektedir. Çünkü kimse bunların neye yaradığını bilmiyor da ondan..
Kremi Nasıl Yapılır.?  
   
Vakit kaybetmeden At Kestanesi tohumlarını toplayınız. 
Evinizde kabuklarını soyarak, içini rendeleyiniz. Rendelenen at kestanesi içini üçte bir olmak üzere bir kabvanoza doldurun. Üçte iki de zeytin yağı koyun üzerine. 
Yani oran 1/3 olacak şekilde hazırlanır. 
Kavanozun ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra iyice çalkalayarak (güneş alan) sıcak bir yere koyunuz. Her gün çalkalayınız ki; karışım tam olarak gerçekleşsin. 
At kestanesi kürü, 45 gün sonra hazır hale gelmiş olacaktır. 
Kavanozu açıp karışımı süzerek başka bir kaba dolaurunuz..
Vücut kreminiz hazır artık. 

Cildizin tüm sorunlu sorunsuz bölgelerine, günde bir kaç kez sürerek yediriniz. 
Hem derinizin gerginleşmesini ve botoks etkisi yaparak gözeneklerin dolmasını ve damarlarınızı da  sağlığına kavuşturacağı için kalbe fayda sağlayacak etkiyi gösterecektir.  
Bu nedenden ötürü, kreme "gençlik kremi"de denir. 
   
Sağlıkla kalın


HaberEvci

1 yorum:

Yeliz dedi ki...

Teşekürler
At kestanesi ve Zeytin yağı, gerçekten bir mucize. daha önce duymuştum.Ben denedim harika bir sonuç elde ettim. Cildinizi besleyen bir losyon veya yag.
Derli toplu herkesin anlayacağı bir sadelikte anlatmışsınız. teşekürler.

Yeliz
İst.