2 Ocak 2013

MEMURLARIN GÖZÜ AYDIN "İKRAMİYELERİNE DÖNME FIRSATI"


 MEMURLARIN GÖZÜ AYDIN
"666 SAYIL KHK. İPTAL EDİLDİ."İKRAMİYELERİNE DÖNME FIRSATI""

02.01.2013
 HaberEvci- Hükümetin 2011 yılında TBMM den aldığı, KHK düzenleme yetkisinin ardından çıkartığı ve özellikle çok tartışılan 666 sayılı KHK oldu. Bu KHK ikramiye ve ek ödeme alan milyonlarca memurlar tarafından da pretesto edilmişti.
İşte bu kararname için kanundan daha düçlü bir işlev görüyor ve çok sakıncalı bir yetki kullanımı olduğu gerekçeleri hep tartışıldı.  
Bir çok kamu kurumlarında çalışan ve yıl da iki defa asgari ücret tutarında iki defa ikramiye alan memurlar bu KHK ile hüsrana uğramıştı..
 Anayas Mahkemesi, CHP'nin açtığı davaya istinaden 666 sayılı KHK'nin bazı maddelerini iptal etti. Ancak hemen yürürlüğe girmeyecek. Resmi gazetede yayınlanmasının ardından 9 ay sonra yürürlüğe girecek. 
Eşit işe eşit ücret verileceği doğrultusunda topluma lanse edilen bu KHK'nin iptal edilen maddelerinin şimdilik bir şey getirmeyeceği Yüksek mahkemenin kararının yürürlüğe girmesine kadar beklenecektir. 9 aya kadar hükümet iptal edilen maddeler yerine yeni bir şeyler koymaz ise emekçiler açısından olumlu bir sonuç beklenebilinir. Yoksa o boşlukları dolduracak mutlaka bir şeyler gelecektir. 
Süre bayagı uzun 9 ay. Hükümetin zamanı var değişiklik için...
Ancak.! İptalin güzel yanı yapılan her şeyin "ben yaptım oldu" bunun aykırısını düzünü kimse tartışamaz mantığının yıkılmasına yardımcı oldu.. 
İnsanların en umutsuz zamanlarında da bir çıkar yol vardır bilinesi..
 Anayasa mahkemesi kararıyla milyonlarca çalışana bir umut ışığı doğurdu..

Işığınız hiç eksik olmasın..

Bekleyelim görelim. Neler olacak, 9 ay sonra??
  
HaberEvci

Hiç yorum yok: