16 Mayıs 2013

Eskişehir: heryer heykel: heryer Masumiyet



"Eskişehir: heryer heykel:
heryer Masumiyet
"



HaberEvci: Eskişehir iç anadolunun güzel bir şehri. Şehrin tam da ortasın da plajı, yaz sıcağında bunalan insanların yaşlısı genci herkesin nefes alacağı ve biraz girip serinleyeceği, şerzoplara uzanıp güneşleyeceği bir şehir. 
Evet, bir deniz kenarıda olamayan bu güzel şehir güzelleşmeden önce , yani Yılmaz Büyükerşenle tanışıncaya kadar, adından da anlaşılacağı gibi: içinden geçen 'Porsuk' çayı PORSUK gibi kokuyor ve çevreye hastaıl da saçıyordu. Bu güzel tarihi Şehir yaşanması zor bir şehir ve harap haldeydi. 
 
Bir öğretim üyesi çıkıp ta bu böyle gitmez deyinceye kadar..
Sn:Prof. Yılmaz Büyükerşen..
Rektörlüğünü yaptığı ünüversiteyi de adam gibi bir ünüversite yapan Büyükerşen: Eskişehir'e Belediye Başkanı olup: şehrin yıllardır birikmiş sorunlarına el atıncaya kadar kimse buranın adam olmasına ilişkin kafa yormadığı sorunlar çözüldüğünde anladı. Anladıki: çözülemez hiç bir sorun yoktur. Yeterki: sorumlular sorun çözmek istesin..
Aynı zamanda şehrin her sokağı ve köşe başını da bir hayvan veya insan heykeliyle süslemiş. Bisokağın veya caddenin sonuna geldiğinizde sizi bir ayı heykeli veya bir aslan  hatta. çocuğunu emziren güzel bir anne heykeli karşılar.. 
Unutmayın bir gün bir fırsat yaratıp: bu eskişehri ziyaret edin.. 
     .


Sn: prof. Yılmaz Büyükerşenin şehrini görün.. Aynı zamanda bir heykel Traş olan değerli insan: şehri süsleyen heykellerin yanısıra: pis koudan yanından bile geçilemeyen ünlü porsuk çayınıda ıslah ettirmiş içinde gongollarla insanlar şehir turu yapıyor.. 
 
Hatırlatması bizden.. Görmek ise size kalmış..
Tercih sizin. Görmek isterseniz bir şehir nasıl böyle güzelleştirilebilinir.İşte tamda örnek bir şehir.. Avrupaya gitmeye gerek yokki: o şehir çok yakınınızda duruyor. Yetki: siz görmek isteyin!
 
Sevgiyle kalın.
 
 
HaberEvci: 
16.05.2013

1 yorum:

Ramazan dedi ki...

Merhaba. Eskişehirdeki o kadın heykeli Ankara da olsaydı eğer. sizin kadar masum bakmazlardı. Aman Gökçek görmesin. üstüne cımhırtır da. neme lazım. Heykeldir sanattır.! Ne bilsin elin adamı. Paradan başka kuş tanımaz. Hele kadını heykel olarak gördümü,şoka giriyor. 20 yıllık Böyük şehir başkanı. Gazabı böyük olabilir. Bilmem herşey olabilir. Tükürmekle galsa keşke!

Ramazan
Ankara