14 Kasım 2009

SERBEST BIRAKILMALARINI İSTEMEK DE SUÇ!

SERBEST BIRAKILMALARINI İSTEMEK DE SUÇ!

KESK'li Tutuklularla Dayanışma

Cumartesi, 14 Kasım 2009

Kars'ta yaşanan gözaltı olayı üzerine Genel Sekreterimiz Emirali ŞİMŞEK bir basın açıklaması yaptı.

"Bugün tüm Türkiye’de binlerce kamu emekçisi alanlara çıkarak yaptıkları basın açıklamasıyla 28 Mayıs 2009 tarihinde İzmir’de başlatılan operasyon sonucu tutuklanan yönetici ve üyelerimizin serbest bırakılmalarını talep etmiş, ardından oturma eylemleri gerçekleştirmişlerdir.

Diğer illerde ciddi bir olay yaşanmazken, Kars’ta güvenlik güçlerinin keyfi ve saldırgan tutumları nedeniyle 34 kişi gözaltına alınmıştır. Halen 31 yönetici ve üyemiz gözaltında tutulmaktadır.

Bilindiği gibi, AB sürecinde yapılan düzenlemelerle birlikte basın açıklaması yapmak için mülki idareden ya da emniyetten izin alma zorunluluğu kaldırılmıştır. Demokrasinin ve uluslararası hukukun da gereği budur. Ancak hala bazı mülki idare amirleri, emniyet yetkileri sendikal hak ve özgürlükler kapsamındaki çalışmalarımızı engellemeyi ve gerginlik yaratmayı kendilerine iş edinmekten vazgeçmemişlerdir. Demokrasi, barış, hak ve özgürlük gibi kavramlar bunların tüylerini diken diken etmektedir!

Emekçilerin bedeller ödeyerek kazandığı en demokratik hakların kullanımının keyfi şekilde engellenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Saldırı ve yönelim derhal durdurulmalı, gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Demokratik bir hakkın kullanımını engelleyerek asıl suçu işleyen emniyet yetkilileri ve mülki idare amirleri hakkında soruşturma açılmalıdır.

*KESK*

Hiç yorum yok: